Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Aster - en sann stjärna

Aster är en sådan där blomma som de flesta av oss känner till och uppskattar för dess piggt fräscha utseende. Nu finns det en ny asterserie på marknaden, Mystery Lady ®, som är tänkt att ge astern stjärnstatus.

Inspiration från Floradania

Danska plantskolan Råhöj har kommit med en asterserie, Mystery Lady ®, som är den senaste i raden av nya och spännande kvalitetssorter därifrån. Mystery Lady ® är resultatet av ett långvarigt förädlingsarbete vars mål har varit att ge aster stjärnstatus.

Kvalitet ger goda upplevelser

Mystery Lady ®-serien ger robusta asterplantor med vackra, fyllda blommor i varma, starka färger, och Malene och Bent Juhl Jensen, som tillsammans driver Råhöj, tvivlar inte på att plantskolans omfattande förarbete kommer att falla köparna i smaken:

  • Vi ser en god upplevelse och hög kvalitet som två sidor av samma mynt, säger Malene. Moderna konsumenter är pålästa och ställer krav på såväl utseende och hållbarhet, och det har vi prioriterat högt i arbetet med våra sorter. Blommorna på Mystery Lady ®-sorterna håller upp till fyra veckor, och de håller sig fina och friska hela den tiden, fortsätter hon.

#Annorlunda blomlager ger längre hållbarhet#

På en aster består blommorna normalt av en anhopning med flera lager av separata blommor. De yttre blommorna kallas kantblommor och de är färgstarkt blå, vita eller rosa och ger astern dess karaktäristiska utseende, medan de inre, gula blommorna kallas diskblommor. Hållbarheten på diskblommorna är kortare än kantblommornas, vilket man har tagit hänsyn till i förädlingsarbetet.

  • Ju färre diskblommor det är, desto längre hållbarhet, och det är vad det hela handlar om, säger Malene. I vårt förädlingsarbete har vi reducerat diskblommornas antal så mycket som möjligt och har därmed utvecklat en egenskap hos aster som ger bättre hållbarhet.

#Astern ska få stjärnstatus#

Aster betyder stjärna på grekiska, och de olika astersorterna i Mystery Lady ®-serien är döpta efter berömda kvinnliga stjärnor från musikens och filmens värld. Det är stjärnor som genom åren har lyckats behålla publikens intresse och som därigenom symboliserar den långa hållbarheten hos de fylligt stora blommorna.

#Mystery Lady ® står emot mjöldagg bättre#

Asterns popularitet har under en del år begränsats av dess nedärvda känslighet för mjöldagg, men även här har plantskolan lyckats finna en lösning i form av en större tolerans mot denna irriterande parasit.

Mystery Lady ® finns i handeln från mitten av juni till slutet av september.

#Nyhetsbrev Odla.nu#

Vill du få tips om trädgård och odling, om olika artiklar och krönikor samt information och fina erbjudanden om våra aktuella växter, fröer med mera? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria Nyhetsbrev här: Odla.nu Nyhetsbrev

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB