Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Årets bokrea närmar sig

Årets spektakel för oss bokmalar närmar sig! Tisdagen den 24 februari brakar det loss och de allra ivrigaste av oss kan hänga på låset redan vid midnatt!

Men uppriktigt sagt, det brukar räcka gott att komma under morgontimmarna särskilt om man är ute efter trädgårdsböcker. Och sådana finns det ovanligt mycket i år, då det har varit stora boksläpp med just trädgårdsböcker hos många förlag. Roligt för oss som är ute efter just sådana böcker!

Den 24 februari det innebär dock att reastarten sker ett par dagar före de flesta löntagares löningsdag, så antingen får man ge sig till tåls eller ännu hellre reservera de åtrådda böckerna! Tidigaste dag för katalogdistribution och förhandsorder är lördagen den 14 februari 2009.

Jag tog en tjuvtitt på reakatalogerna och har plockat några trädgårdsböcker som ni kan titta på, men det finns mycket mera i bokhandeln att botanisera i! Priserna kan variera något beroende på var man köper. Det finns recension på de flesta på Odlas recensionsavdelning.

Lena Israelssons Handbok för köksträdgården är ett måste för varje fritidsodlare. Nu i utökad och reviderad utgåva.
Ca. 159:-

Anna Bergenströms Annas örtagård: om glädjen att odla och använda kryddor. En bra bok för den som gärna odlar kryddor, men sedan inte riktigt vet vad man ska göra med dem.
Ca. 79:-

Trädgårdsmagi innehåller, som de tidigare böckerna av Hannu Sarenström, massor med växter och fyndiga trädgårdsarrangemang samt en stor portion smittande fantasi.
Ca. 49:-

Jane Cumberbatch ger mängder av praktiska och påhittiga förslag i sin bok Stilrent utomhus om hur man kan förvandlar stora och små uteplatser till en stilren utvidgning av ditt hem.
Ca. 49:-

Malena Skote: Enkla projekt för trädgården. Boken vänder sig till alla som inte är så vana vid att arbeta med händerna eller har ont om tid. Projekten i boken väcker skaparglädje, inte minst när man ser det fina resultatet.
Ca. 49:-

Av samma författare finns även Nya projekt för trädgården.
Ca 69:-

Marie Hansson: Våra krukväxter. En praktbok om växterna inomhus.
Ca. 89:-

Färgsätt din trädgård av Kerstin Engstrand är en färgglad bok om hur man stil- och färgmässigt arrangerar sina rabatter och skapar underbara kombinationer.
Ca. 89:-

Samma tema har även Trädgårdens färger: skapa skönhet året om av Sanna Töringe.
Ca. 79:-

Av Kerstin Engstrand finns också Trädgårdens vatten, som är en komplett handbok för den som vill förse sin trädgård med större eller mindre vattenarrangemang.
Ca. 89:-

Lena Israelsson: Kål & krasse: den nya köksträdgården
"Det är för mycket plikt och helylle över köksträdgårdar. Jag vill berätta om ett nytt och roligare sätt att odla ätliga saker. Det ska handla om en köksträdgård som är både dekorativ och produktiv”, så säger författaren själv.
Ca. 99:-

Perenner: de 125 bästa sorterna från A-Ö. Boken beskriver drygt 125 perenner som författaren Lisa Winnerlid själv odlat i sin trädgård och kan rekommendera.
Ca. 69:-

100 fuchsior och hur du sköter dem av Susanne Rosen. Titeln säger ju vad boken innehåller!
Ca. 59:-

Av samma författare finns även Naturlig trädgård.
Ca. 79:-

12 trädgårdar av Ulf Nordfjell. Ulf Nordfjell är en mästare på att förena perenner med inslag av gräs och lökväxter. Även material som granit, stål och trä ger hans trädgårdar struktur och en stark identitet. Boken presenterar 12 av hans verk.
Ca. 109:-

Prismas stora trädgårdsbok: mer än 1000 inspirerande idéer och praktiska tips för trädgården av Carole McGlynn. En stor och tung grundbok som innehåller "allt" i trädgården.
Ca. 109:-

Orkidéer: en förälskelse av Anders Kjaer är en praktisk bok om alla de vanligaste orkidéarterna på marknaden.
Ca. 99:-

Krukboken av Christel Kvant. "Krukan är fullständigt flexibel. Vi kan ta den i famnen och gå. Vi kan ge bort den, vi kan ta med den i flytten, vi kan ställa fram den i solen, vi kan ta in den när det är risk för frost." Så säger författaren själv.
Ca. 79:-

Till rosälskare finns Rosor av Richard Ross.
Ca. 59:-

Ska det bli ett stenprojekt i trädgården? Sten i trädgården av Nils Skaarer kanske skulle passa då?
Ca. 59:-

Till djurägare finn den gulliga boken Trädgård för tassar och tår av Susanna Hultin.
Ca. 59:-

Inköpsställen: Bokia, Akademibokhandeln, Wettergrens mfl. Många av nätbokhandlarna har också rea, som t.ex. Bokus, Adlibris och Bokia.

OBS! att boken kan finnas även hos övriga, även om den inte alltid står med i bokhandelskedjans reakatalog och jag hade inte tillgång till alla katalogerna heller! Så kolla när du ändå är i bokhandeln!

Man kan på nätet göra en förhandsbeställning hos näthandlarna, något som branschen inte är helt överens om, så nästa bokrea hotar att bli den sista där den samlade bokbranschen deltar. Ett gemensamt startdatum vore förstås en viktig poäng om man ska hålla kvar intresset för en hundraårig tradition med bokrean.

Svenska Förläggareföreningen berättar på sin hemsida om bokreans historia.


Bokrea

Handbok för Köksträdgården

Stilrent utomhus

Enkla projekt för trädgården

Nya projekt för trädgården

Våra krukväxter

Färgsätt din trädgård

Trädgårdens färger

![](https://www.odla.nu/arkiv/rec/images/51843757O1.jpg) Trädgårdens vatten

Perenner

12 trädgårdar

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB