Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Årets Bokmässa har öppnat

Årets Bokmässa i Göteborg präglades av Estland. Bokmässan invigdes officiellt av Estlands president Toomas Hendrik Ilves och Anna Falck, VD Bok & Bibliotek. Estniska författare, historiker, politiker, kulturpersoner och samhällsdebattörer speglar såväl landets litteratur som dess historia, utveckling och aktuella situation. Deras avdelning Svarta Lådan gav en fingervisning på vad som var på gång på boksidan på andra sidan Viken. Inte så mycket trädgårdsböcker där, ännu, men dock några vackra designböcker hade redan kommit ut.

Hos oss är det tvärtom: temat Mat & Trädgård var större än någonsin. Mängder av mat- som trädgårdsböcker var samlade i en stor utställning på andra våningen. Där fanns både stora och små förlag som hade gått ihop och presenterade sina mat- och trädgårdsböcker på ett ställe.

Mat & Trädgård var ingen vanlig monter, det var en oas i vimlet att dra sig tillbaka till och ta det lugnt i den vackra miljön. Där kunde man lyssna på olika föredrag och intervjuer eller kanske få tips och idéer för den egna trädgården genom att titta runt och prata med trädgårdsexperter och få svar på sina undringar. Eller så kunde man sitta på en stubbe och läppja på champagne om man ville.

Estland stod för design och genomförande av årets trädgårdsutställning. Spännvidden i det estniska samhället är allt från flotta, påkostade trädgårdar till mormors lilla täppa med glada perenner och äppelträd och detta illustrerades med bravur. Stora fondvepor med en solig tallskog inramade tillsammans med en tujahäck utställningen. Den var verkligen sevärd!

På området fanns även en Kockteater där skickliga kockar använde mycket örter och grönt i matlagningen, så att läckra dofter spred sig över området.

Nytt för i år är att hälso- och livsstilstrenden får stort utrymme. Hälsoscenen fylls med ett omfattande scenprogram, där hälso- och livsstilsexperter, dietister, coacher m fl. delar med sig av råd och tips om ett sundare liv. På söndagen är det premiär för en annan av årets nyheter - Hälsorummet - där man gratis kan prova på massage och skrattyoga, få skönhetstips, gå i sömnskola, och mycket annat.

I övrigt var mässan lika mångsidig som alltid, med böcker i de mest skilda ämnen. I år var den större än någonsin, man hade till och med tvingats tacka nej till ca 50 utställare på grund av platsbrist!


Ilves inviger


Svarta lådan


Estniska trädgårdsböcker


Floristelevernas höstkrans


Mormors täppa


Höstkrans med mat-och trädgårdsböcker


Drivbänk

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB