Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Äpplen i Sverige

Här har två äppelentusiaster slagit sina kloka huvuden ihop och gjort en riktig Äppelbibel!

Den är en omfattande bok som presenterar de flesta äpplesorter som odlas i vårt land. Boken vänder sig till både yrkes- och fritidsodlaren. En guldgruva för den äppelintresserade!

Boken föregicks av en följetong av resor, då man efter kartläggningen av var alla dessa sorter fanns, började åka land och rike runt för att först fotografera äppelblomningen. Sedan gjorde man samma resor igen på hösten, nu för att fotografera frukten.

Boken inleds med en register på dessa 224 sorter så de blir lätta att hitta.

En kortfattad berättelse om äpplets historia följer och så förklarar man vad som menas med pomologi, alltså läran om frukt och bär. Vi får också veta varför vi har så många äppelsorter och hur dessa grupperas. Arbetet som bedrivs för att bevara gamla äppelsorter beskrivs också.

Mycket tydliga anvisningar och illustrationer visar hur man förökar äppelsorter och vad man menar med de olika grundstammarna.

Plantering, skötsel och de vanligaste sjukdomarna gås också igenom.

Själva presentationen av varje äppelsort är mycket tydligt samlad på ett uppslag. Den förklarande texten berättar vad man vet om äpplet. Bilderna visar dels blomman, dels en fruktbärande gren, alltså hur äpplet växer i trädet, och så frukten fotograferad från olika vinklar samt ituskuret på längden och på tvären, så att fröhuset och fröet syns. En tumstock är medfotograferad på bilden så det går lätt att få en uppfattning om äpplets storlek.

Boken avslutas med en bestämningsnyckel med 18 olika karaktärer hos 326 äppelsorter, så att man med hjälp av denna tabell kan försöka bestämma vilken äppelsort som växer i ens trädgård, om man inte vet det.

Äpplen i Sverige
  Titel:
Äpplen i Sverige
Författare:
Håkan Svensson
Foto:
Kent Kastman
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Prisma
Utgivningsår:
2003
ISBN:
91-518-4000-6

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB