Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Angelonia

Angelonia är en relativt ny sommarannuell som gjort entré på den svenska blomstermarknaden och är ljuvlig i samplanteringar, speciellt tillsammans med silverbladiga växter.

Angelonia

Vetenskapligt namn: Angelonia angustifolia

Svenskt namn: Angelonia

Angelonia härstammar från Central- och Latinamerika och av de fyra ursprungliga arterna är det bara Angelonia angustifolia och Angelonia integerrima som används i den kommersiella odlingen idag.

Så sent som i slutet på 1990-talet var angelonian bara en liten söt sommarannuell som fanns i en mycket begränsad mängd och som därmed var svår för folk i allmänhet att få tag på. Angelonian brottades också med en del brister vad gällde härdighet och växtkraft. Tack vare en framgångsrik förädlingsindustri har nya, starkare, friskare, mer rikblommande och mer härdiga angelonia-sorter tagits fram för den allt växande intresset på marknaden för den här växten.

Idag erbjuds konsumenterna en rad olika angelonior. "AngelMist" är en serie som består av ett flertal angelonia-sorter som blommar med vita, rosa, blåvioletta eller vit- och purpurrandiga blommor och där plantorna är virusfria.

"Angelface" heter en annan serie med sex olika angelonia-sorter som tycker om varma, ljusa och soliga växtplatser.

Angelonia angustifolia "Serena Lavender" är en annan slags angelonia som är mycket omtyckt för sin enorma blomrikedom bestående av rosa, orkidéliknande blommor och för sin förmåga att bilda fylliga och välförgrenade plantor.

Plantera angelonian i varma skyddade lägen i rabatten eller i större krukor med väldränerad jord på balkong eller terrass. Vattna dem lagom!

Läs mer: Angelonia - en ljuvlig sommarannuell


Angelonia
Angelonia angustifolia


Angelonia
Angelmist Light Pink
Angelonia angustifolia
Foto: Blomsterfrämjandet
Weibull Trädgård AB

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB