Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Stadsträdgården i Karlstad

Stadsträdgården räknar sina anor tillbaka till 1861 och den vackra fontänen på bilden tillkom 1896. 1993 började Stadsträdgården upprustas efter en lång tids träda och det beslutades att den ursprungliga engelska viktorianska parkstilen med slingrande gångar skulle behålla sin stil.

Parken har även ett Woodland med perenna växter i lundmiljö samt en stor samling av Rhododendron. För vårblomningen finns ett rikhaltigt utbud av Azaleor i olika färger och av den sägenomspunna Magnolian finns inte mindre än ett 40-tal exemplar.

Parken har även ett stort antal blommande vårlökar och  sommarblommor. Idag har parken ett 1500-tal växter och 800 arter och sorter. Drömmen är att återskapa den lummiga engelska park som var den ursprungliga idén med Stadsträdgården.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Parken är indelad i olika kvarter avgränsade av gångar och varje sådant har ett tema som exempelvis kvarteret D i mitten av parken som består av björkar med inslag av andra växter. På det här viset kan vi visa upp en fägring som folk kan titta på och kanske få egna idéer för sin trädgård, säger Alf Hevelius. Vid varje kvarter finns en informationspost där besökaren kan ta en förteckning över vad som finns planterat inom kvarteret. Dessutom finns varje växt noggrant dokumenterad i en databas. Ett motto är att försöka hålla trädgården blommande sommar som vinter, till exempel blommar trollhassel och kejsarolvon på vintern.

Vägbeskrivning:
Stadsträdgården är belägen 5 minuters gångväg från Stora Torget i Karlstad.

E-post: ahs@karlstad.seHemsida: http://www.karlstad.se/tv/stadstradgard/tradgard.shtml

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB