Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Aktuellt i november

November är en bra månad att ägna sig åt att se över redskap och bevattningshjälpmedel. De kan behöva repareras, rengöras, målas eller oljas in. Plocka även bort allt bråte och gör snyggt i trädgården så slipper du börja med det tråkiga till våren. Städa dock inte alltför noggrant utan låt gärna de vissna växterna vara orörda tills våren. Det skyddar växterna mot röta och gör att löv blir liggande, vilket skyddar mot den värsta kylan. Är lövtäcket tjockt på gräsmattan är det bäst att räfsa ihop det värsta. Fördela de hopräfsade löven i rabatter och under buskar och träd.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Ömtåliga växter kan behöva skyddas under vintern, men var försiktig med att täcka kring dem för tidigt. Vänta tills det blivit kallt, annars finns det risk för svampangrepp. När man kastar ut granen efter jul kan man lämpligen använda grenarna som skydd.

Är inte växthuset städat än så är det hög tid. Rengör ordentligt så att all ohyra dör. Du kanske vill ha en ny hylla eller lägga plattor på gången? Gör då det nu så är det färdigt till våren när det finns så mycket annat man vill göra. Byt även ut jorden och blanda i kompost och gödsel så är det färdigt till våren. Marken i växthuset kan också täckas med halm och löv.

Krukväxterna kan vara lite kinkiga nu när vi går mot mörkare och kallare tider. Ge dem gärna tillskottsbelysning så att de får lite mera ljus. De kan lätt ta skada vid vädring nu när det är kallt ute så var försiktig och flytta dem när du vädrar. De krukväxter som inte blommar så här års vill inte ha så mycket näring nu när de har viloperiod. Vattna dem också lite mindre.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB