Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Aktuellt i november

November är en bra månad att ägna sig åt att se över redskap och bevattningshjälpmedel. De kan behöva repareras, rengöras, målas eller oljas in. Plocka även bort allt bråte och gör snyggt i trädgården så slipper du börja med det tråkiga till våren. Städa dock inte alltför noggrant utan låt gärna de vissna växterna vara orörda tills våren. Det skyddar växterna mot röta och gör att löv blir liggande, vilket skyddar mot den värsta kylan. Är lövtäcket tjockt på gräsmattan är det bäst att räfsa ihop det värsta. Fördela de hopräfsade löven i rabatter och under buskar och träd.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Är inte växthuset städat än så är det hög tid. Rengör ordentligt så att all ohyra dör. Du kanske vill ha en ny hylla eller lägga plattor på gången? Gör då det nu så är det färdigt till våren när det finns så mycket annat man vill göra. Byt även ut jorden och blanda i kompost och gödsel så är det färdigt till våren. Marken i växthuset kan också täckas med halm och löv.

Så här års kan det vara trevligt med en vintergrupp på trappan. Trädgårdsbutikerna har ofta färdiga arrangemang men man kan också kombinera växter själv till en vacker grupp. En liten barrväxt tillsammans med ljung, julros och murgröna brukar bli vackert. Någon sorts prydnadsgräs i gruppen kan också bli fint. Tänk på att välja en frostfri kruka så att den inte fryser sönder. Att dekorera med olika sorters pumpor är också populärt. Tyvärr tål de inte frost särskilt bra men förvarar man en del inomhus kan man byta ut dem efterhand. Lyktor med värmeljus är också fint att ha på trappan nu när det blir mörkt så tidigt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB