Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Aktuellt i december

Nu är vi vid den tiden på året då det är som minst att göra i trädgården, men det är också en härlig tid att planera inför nästa år. Vad kan väl vara bättre än att sitta med en bra trädgårdsbok när det snöar ute.

Bärplantor & fruktträd
Bärplantor & fruktträd
Handla nu

Att sitta vid datorn och leta på Internet kan också ge många roliga tips och idéer.

Att skissa på hur man ska ha odlingarna nästa år och skriva listor på vad som ska beställas kan vara trevlig sysselsättning när snön viner kring knutarna. Flera fröföretag har redan gett ut nästa års frökataloger, även om de flesta katalogerna inte finns tillgängliga förrän i början av nästa år finns det alltså en del att välja bland. Adresser till svenska och utländska företag som säljer till Sverige hittar du på vår sida med fröfirmor. Innan man beställer nya fröer kan det förstås vara bra att sortera bland sina gamla fröer. Det är ju mycket möjligt att man redan har det mesta man behöver. Är man osäker på grobarheten kan man lägga lite fröer på en fuktig pappersbit som sedan läggs i en plastpåse under några dagar. Gror fröerna dåligt är det lika bra att slänga dem och köpa nya.

Nu inför advent och julhelgen kan man plocka fram sin konstnärliga sida och göra ljusbrickor, dörrkransar och julkrubbor. Gå ut i skogen innan snön blivit för djup och plocka kottar, mossa, pinnar, lingonris, granris och annat användbart och sätt igång och skapa julstämning. Du får naturligtvis inte bryta kvistar och grenar från träden, men det brukar finnas stormfällda granar eller rishögar efter avverkning som man kan ta av. Kottar och mossa får du lov att plocka för eget bruk enligt allemansrätten. Gör arrangemang på en bricka med materialet eller bind ihop ett knippe grangrenar med ett vackert band och häng på ytterdörren. Det behöver inte vara svårt och krångligt för att pryda sin plats.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB