Har planer på att anlägga en köksträdgård. Frågan är vilka grönsaker och kryddor som används mest och som jag bör ha med?
Jag ser gärna att dom har god motståndskraft mot sjukdomar och skadeinsekter, då odlingen kommer att ligga i ett område som är naturreservat och inga bekämpningsmedel får användas. Odlingen kommer vara minst 300m2 och kommer ligga nära havet fast vindskyddat.
Så vilka sorter ska jag ha med?
Sitter och går igenom frökattalogerna, men utbudet är så stort.
Tacksam för alla svar
Eftersom du bor nära havet kan du ju odla sparris, den vill ha tång som gödsel och det har du nära till. Köp sparrisplantor i maj. För övrigt är det bara att prova de grönsaker du äter mest.
ingrid fuxwall
07-03-2010, 18:43
Håller med föregående - odla det som du tänker/tycker om äta
Zucchini. Växer på och producerar massor hela säsongen.
Platinum
13-03-2010, 17:37
Säger som föregående, du kan bara gå till dig själv och se vad du själv använder för grönsaker eller kryddor.
Hos mig är t.ex gräslök, timjan och oregano måste-kryddor i örtlandet medan den hos andra kanske är basilika, citronmeliss eller kanske lagerblad. I grönsaksväg så är ju chili och sallad stora måsten hos mig medan potatis kanske är A och O för andra.
Åsa, mälardalen zon 2
13-03-2010, 17:41
Japp håller med, man bör först testa det man vet att man kommer äta, blir man nyfiken och får experimentslusta av frökatalogerna kan man ju testa något helt nytt på någon plätt också, men största delen bör nog vara sånt man vet att man gillar.
Sollan A
13-03-2010, 19:24
Gräslök till gräddfilen till matjessillen och malört till snapsen.....
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.