väntar bara på att den skall stelna/kallna så man kan skära bitar.
250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel
Sätt ugnen på 175 grader. Rosta mandelflagorna gyllenbruna i ugnen. Smält nougat och choklad i vattenbad. Rör till en jämn smet och blanda ner mandelflagorna. Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper och låt den kallna. Skär i bitar och ät!
Inte svårt eller besvärligt men väldigt, väldigt gott!
Åhhh mums - vilken tid är den klar -jag kommer
Vilken tur .............jag gillar inte nougat,så det vattnar inte i munnen på mig
CITAT (Alba @ 31-12-2009, 15:20)
Åhhh mums - vilken tid är den klar -jag kommer
den är klar nu - ta på spikskorna, det är halt!!
Min flickvän gjorde sådant till julgodis. Det blev säkert ett kilo wienernougat över i form av en stor klump som jag inte kunde låta bli att smaska i mig
Å jag hade glömt att jag gjorde nougaten till jul.
Blev påmind nu och den ligger fortfarande orörd i kylen, ha ha!
Tack för påminnelsen, nu har vi nyårsgodis.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.