CITAT
Annars gör jag ett snabb-bröd som bara jäser en gång och som är dundergott!
Ett paket jäst smulas i en bunke.
Tillsätt ca 1/2 msk salt och låt salt och jäst smälta ihop.
Tillsätt en msk malda brödkryddor eller annan kryddning, t.ex. hackad lök och dill.
Tillsätt 2 msk olivolja.
Tillsätt 5 dl ljummet vatten.
Rör ihop allt, degen skall vara ganska lös.
Låt jäsa under duk i ca 30-40 minuter.
Smörj en plåt med smör el. marg. sätt ugnen på ca 200-225 grader.
(Jag brukar sätta den på 225 och sänka till 200 när jag sätter in brödet.)
Häll den färdigjästa degen på plåten, forma den och strö på vallmofrön eller sesamfrön och ev. havssalt.
Sätt in i ugnen och när brödet är färdigt kan du knacka på botten, det ska låta lite "ihåligt" när det är klart.
Håller inte så länge men brukar ta slut direkt för det är jättegott!
Receptet fick jag av min kompis Kristina för ca 25 år sedan, bakar nästan aldrig något annat eftersom jag är en ganska lat person mellan varven
Ett paket jäst smulas i en bunke.
Tillsätt ca 1/2 msk salt och låt salt och jäst smälta ihop.
Tillsätt en msk malda brödkryddor eller annan kryddning, t.ex. hackad lök och dill.
Tillsätt 2 msk olivolja.
Tillsätt 5 dl ljummet vatten.
Rör ihop allt, degen skall vara ganska lös.
Låt jäsa under duk i ca 30-40 minuter.
Smörj en plåt med smör el. marg. sätt ugnen på ca 200-225 grader.
(Jag brukar sätta den på 225 och sänka till 200 när jag sätter in brödet.)
Häll den färdigjästa degen på plåten, forma den och strö på vallmofrön eller sesamfrön och ev. havssalt.
Sätt in i ugnen och när brödet är färdigt kan du knacka på botten, det ska låta lite "ihåligt" när det är klart.
Håller inte så länge men brukar ta slut direkt för det är jättegott!
Receptet fick jag av min kompis Kristina för ca 25 år sedan, bakar nästan aldrig något annat eftersom jag är en ganska lat person mellan varven
Wargen, jag tänker nu prova ditt recept för lata bagare
men
jag måste ju skratta åt mig själv
är vi inte för lata
mjöl måste man väl ha till degen.?