mianyckelpiga
Akut hjälp sökes!
Vi planerar att plantera en avenbokhäck på vår sida vid angränsningen till grannen. Vi skulle just till att mäta uy var vi ska gräva och blir fundersamma. De har sin garageuppfart på andra sidan häcken och vill ju inte att häcken ska växa in på deras sida. Frågan är hur brett vi behöver gräva från tomtgränsen. Om vi gräver 30 cm och planterar plantorna i mitten blir häcken 15 cm år varje sida från stammen. Är det för smalt så vi ska gräva lite bredare eller blir häcken tät och stabil ändå? Gräver vi 40 cm och planterar i mitten blir häcken ca 20 cm åt varje sida. Vad tror ni?

Aqvakul
Smalare än 40 cm är nog jobbigt att hålla den. Nu till ett annat probelm: Var ska ni stå när ni klipper häcken på "grannsidan"? Tänk om du blir osams med nuvarande granne eller en tvär typ flyttar in. Tänk om han vägrar dig tillträde till sin tomt. Du bör alltså placera häcken ytterligare en bit in på din tomt, så att du får plats att klippa häcken från egen tomt. Jag misstänker att detta inte var det svar du ville ha......
mianyckelpiga
Vi ska prata med grannen imorgon, men det är nog ingen fara med honom. Vi bor i radhus så flyttar man in får man acceptera att man har grannen inpå knuten. Vi ska även prata med styrelsen i föreningen så de inte har några synpunkter.

Så du tycker att vi ska gräva ett 40-50 cm brett dike för att häcken ska bli ungefär lika bred för att vara fin?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon