Ralf
Jag har ofta fått höra att honung är ett utmärkt alternativ till socker som ju har kallats "det vita giftet" (precis som vetemjöl). Men när jag läser på så inser jag att honung innehåller ju samma "socker", Glukos som vårt socker i butikerna. Ja lite skillnad var det ju men är honung mkt mindre farligt?
mogge92
Ingen aning, men det känns iallafall nyttigare..... naughty.gif
blomkronan
Honung ska ju även framhäva dom bra ämnen i te... det gör inte vanligt socker
Det förstärker mineraler, vitaminer och antioxidanterna... har jag lärt mig yes.gif
Piccante
Fast "socker" strösocker är sackaros inte glukos http://sv.wikipedia.org/wiki/Socker
Ralf
CITAT (Markus_H @ 01-12-2008, 00:56) *
Fast "socker" strösocker är sackaros inte glukos http://sv.wikipedia.org/wiki/Socker

Sackros som består av... bla Glukos!
*Stintan*
Ja på sätt och vis eftersom honung är mycket sötare än socker så behöver man inte tillföra så stor mängd.
KURT
På senaste tiden har man talat mycket om att just fruktos skulle vara ett problem i samband med övervikt. Man tillsätter ofta fruktos, eftersom det smakar sötare än sukros, och på så sätt minskar man på mängden kolhydrater. Men honung innehåller också höga (upp till 50%) halter fruktos.
Red Top
Lite om honung:

Honung

Mera om honung

Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon