Jag har ofta fått höra att honung är ett utmärkt alternativ till socker som ju har kallats "det vita giftet" (precis som vetemjöl). Men när jag läser på så inser jag att honung innehåller ju samma "socker", Glukos som vårt socker i butikerna. Ja lite skillnad var det ju men är honung mkt mindre farligt?
mogge92
01-12-2008, 00:43
Ingen aning, men det känns iallafall nyttigare.....
blomkronan
01-12-2008, 00:46
Honung ska ju även framhäva dom bra ämnen i te... det gör inte vanligt socker
Det förstärker mineraler, vitaminer och antioxidanterna... har jag lärt mig
Piccante
01-12-2008, 00:56
Fast "socker" strösocker är sackaros inte glukos
http://sv.wikipedia.org/wiki/Socker
CITAT (Markus_H @ 01-12-2008, 00:56)
Fast "socker" strösocker är sackaros inte glukos
http://sv.wikipedia.org/wiki/SockerSackros som består av... bla Glukos!
*Stintan*
01-12-2008, 02:54
Ja på sätt och vis eftersom honung är mycket sötare än socker så behöver man inte tillföra så stor mängd.
På senaste tiden har man talat mycket om att just fruktos skulle vara ett problem i samband med övervikt. Man tillsätter ofta fruktos, eftersom det smakar sötare än sukros, och på så sätt minskar man på mängden kolhydrater. Men honung innehåller också höga (upp till 50%) halter fruktos.