Jag sparar det mesta ev överblivet frö från grönsaker och blommor.
Vissa saker köper jag nytt varje år. Som dill och palsternacka, de har kort livslängd har jag läst. Morotsfrö köper jag också nytt av. Det tar ju sån tid innan man vet hur bra de grott, och är det dåligt finns ingen tid att så om.
Salldsfrö har jag alltid flera sorter, och sår av de gamla tills de inte gror längre. De brukar hålla ett par tre år i allafall. Men eftersom jag alltid har nya frön också blir jag ju inte utan sallad. Tomater, gurka bönor ärter mm brukar hinna ta slut innan de förlorat sin grobarhet. Tomatfrön håller många år. Och tur är det eftersom man oftast bara vill ha en planta av varje sort.
Jag förvarar mina "torrt och svalt", i en lite kall garderob.
På Runåbergs hemsida finns en liten tabell om fröers hållbarhet. Där finns också massa bra info om hur man odlar alla grönsaksväxter de säljer frö till. Jag köper det mesta av mitt köksfrö därifrån.
Groningstabell mm