Full version: USA
Jan Lindgren
Hej!
Är du intresserad av solenergi så läs Scientific American 2008:1. Det är en lång artikel med ideer om hur USA kan få bort hela sitt koldioxidutsäpp. Solcellerna skulle kräva 165000 kvadratmiles och författarna visar var ytan finns. De ger också förslag på hur energin kan lagras med hjälp av tryckluft. Det finns förslag på hur allt ska kunna finansieras.
Jag har en del invändningar eftersom författarna förutsätter en kunskapsutveckling som vi inte vet om den inträffar. Dessutom brukar sådana här ekonomiska kalkyler vara väl optimistiska. Det vore mycket bra om USA testade ideerna och visar det sig att de är framgångsrika så klarar man energibehovet i en stor del av världen. Tyvärr är inte några av ideerna användbara i Sverige men det spelar ingen roll var utsläppen minskar huvudsaken är att de minskar totalt.
MVH
Jan Lindgren
Piccante
Intressant! Man har ju räknat ut att solpaneler på en liten yta av Sahara skulle kunna försörja hela Europa med energi. Problemen är bara överföring över Medelhavet och hur man ska lagra energin? Vi har ju även lampor tända på natten när solen inte lyser....
Jan Lindgren
Hej!
Jag blir lite fundersam om det kan anses vara miljövänligt att täcka 165000 kvadratmiles med solceller. Det blir nästan lika stor yta som hela Sverige.
MVH
Jan Lindgren
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon