Full version: Linnés trädgård
e_sedell
Jag tänkte åka upp till Uppsala i början av nesta vecka. Främst tänkte jag kolla på Linnés trädgård, men det finns ju massor av trädgårdar runtomkring också. Vilka ska man besöka? Finns det någonting annat som man inte får missa?
habanero
Vi var där förra veckan, och det var jättefint. (En fotostory gjord i vår ettårings perspektiv... http://petterssononline.com/carl/SkaneJuly...uly2003_5.html)

Förutom Linnés trädgård så besökte vi domkyrkan och slottet. Det ligger förresten en turistbyrå nästan precis vid domkyrkan. De hade en mängd broschyrer, och så kan man köpa Uppsalakortet. Ett endagskort som ger rabatt lite varstans om man är aktiv.

Hälsningar
Mats
e_sedell
Jag kan inte öppna länken du skickade, men jag kollade lite på eran sida. Du eller ni måste vara riktigt duktida på att ta kort. Dyr hobby, inte sant, jag höll på förut. Men det är klart kan man framkalla själv kanske det inte är lika farligt. Vad ska man ha för kamera, jag har bara en zom kamera som jag har tänkt byta ut.....


så till ämnet. Vad bra, domkyrkan och turistbyrån ska besökas. Sen får man ju se hur mycket man hinner. Vi ska ju bara vara där 2 dagar :/
habanero
Ah, det hade smugit sig in en slutparentes. http://petterssononline.com/carl/SkaneJuly...July2003_5.html ska det vara.

Vid slottet har du den botaniska trädgården också, men den kollade vi aldrig in.

Visst kan man plöja ner hur mycket pengar som helst i kameror och tillbehör. Jag använder två olika. En systemkamera - Canon EOS (som jag tycker är fantastiskt bra). Och i våras innan jag gick på pappaledighet köpte jag en digital systemkamera, så jag kan använda samma objektiv till de båda.

Svårt att rekommendera vad man ska ha för kamera. Min fru kommer från Brasilien, och har släkt och vänner där. Så det är egentligen anledningen till att vi lägger upp så många bilder på webben. Enkelt och smidigt sätt att dela med sig av sina upplevelser. Och då är ju en digitalkamera fantastisk. Och idag när det blivit så lätt att göra papperskopior av sina digitala bilder, så är det ju knappt att man behöver film.

Men vill man testa lite olika filmtyper och gillar den biten, så är ju känslan i en gammal hederlig systemkamera oslagbar. Generellt så tycker jag nog att negativ film är lite mer förlåtande än både dia och det digitala alternativet. Har märkt det i sommar när jag plåtat mina chiliplantor på balkongen digitalt. Reflektioner och skillnader i ljus är svårare att hantera digitalt.

Långt svar på kort fråga :-)

Hälsningar
Mats
e_sedell
Vad fint!

Ja, jag tror jag ska köpa en systemkamera, men jag har fått för mej att det behövs en hel kurs för att förstå sej på alla inställniungar. Eller lär man sig fort?

Kvalitén brukar ju inte vara så bra på digitala bilder, det är därför jag har ryggat lite för dem. Sedan är det ju priset....
habanero
Om du ska känna på en systemkamera, så kan jag rekommendera Canon EOS 300. http://se.pricerunner.com/photography/slr-cameras/ Den är vad jag vet världens mest sålda.

Du behöver inte vara expert för att använda den. Det finns färdiga motivprogram för landskap, närbilder, macro och nattbilder. Plus ett helautomatiskt läge.

Lycka till i kamerajakten!

Hälsningar
Mats
e_sedell
Det låter ju riktigt bra... får c om jag får råd.
Towanda
Det finns något som heter Linnés Hammarby strax utanför Uppsala, http://www.hammarby.uu.se/index.html . Där tipsar de även om botaniska trädgården, som ligger precis vid slottet, och Linnéträdgården. Andra trevliga saker jag kan rekommendera är Ulva Kvarn som är ett glasblåseri inhyst i en vacker gammal kvarn, http://www.ulven.nu/ , samt de brömda gravhögarna i Gamla Uppsala förstås och samband med det Gamla Uppsala Historiskt Centrum, http://www.raa.se/gamlauppsala/ . Ha så kul i Uppsala, det är en jättefin stad. =)

Mvh,
Lena
Infödd fd Uppsalabo
e_sedell
Okej... jag ska kika
Nina H
I botaniska trädgården (inte långt från slottet) växer (i alla fall när jag bodde i U-a) jättenäckros. Om den skulle råka blomma nu så är det verkligen en sevärdhet. Den är häftig annars också med blad som får en att känna sig som Tummelisa.
Towanda
Jodå, de lär fortfarande finnas kvar i tropiska växthuset. De lär kunna bära en vikt av ungefär 5 kg när de är fullvuxna. =)
e_sedell
De måste jag se... en plats till at besöka. Vi ska bara såva där i 1 natt sleep.gif , lite lite tycker jag. Vi får väll spendera första dagen på linnés trädgård och resten på lite annat runt omkring.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon