Sailor Pluto
Sitter och försöker komma ihåg vad som egentligen gick på tv innan alla dokusåpor började ta upp plats. Det är lite läskigt, för jag kan knappt komma på några program alls sos.gif ! Vet att mina kompisar alltid tittade på "vanliga" såpoperor (roligt ord!) som Våra Bästa År och liknande. Men sen är det ganska blankt! Kommer ni ihåg vad ni tittade på innan dokusåpa-invasionen? Kollade man ens lika mycket på tv innan hela doku-karusellen satte igång g.gif ?
Magdis
Hmm. g.gif Det var väl evighetsTV-serier som Tre kronor och Rederiet man tittade på kanske. Beverly hills kollade jag på oxå. Sen fanns det ju en del underhållningsprogram som Nöjesmaskinen och Nöjesmassakern, de saknar jag.
Anma
Melrose Place.. enda serien jag någonsin följt som inte varit friståede avsnitt eller kortserie.
Nu följer jag iförsig Dexter.
Dokusåpor är jag dålig på att följa också.
aanderss
folket kollade på hylands hörna o här är dit liv
Anma
CITAT (aanderss @ 15-12-2007, 17:26) *
folket kollade på hylands hörna o här är dit liv

De programmen var slut långt före dokusåpa-eran som började med Robinson... när var det? i mitten av 90-talet?
Alphaville
CITAT (Anma @ 15-12-2007, 18:10) *
De programmen var slut långt före dokusåpa-eran som började med Robinson... när var det? i mitten av 90-talet?


Expedition: Robinson började 1997.

Undrar vad nästa steg blir, när dokusåporna tagit slut?
Gossen Ruda
Är jag helt unik eftersom jag aldrig kollat nån såpa, am TV-serie typ Dallas, Robinsson, Dårarna på fortet och liknande? Jag håller mig till nyheter, naturprogram, tekniska program och en del dokumentärer plus ett och annat barnprogram. Jo, Star Trek Voyager tittade jag en del på. Sen slinker det ner en och annan film men tiden är egentligen för dyrbar för att slösa bort framför dumburken.
Alphaville
CITAT (Gossen Ruda @ 15-12-2007, 19:06) *
...tiden är egentligen för dyrbar för att slösa bort framför dumburken.


Håller med dig. Folk tycker att jag är udda som inte ser på tv några timmar per kväll.
HelenN
Jag minns Hajk, Jacobs Stege, Dallas, Bröderna Cartwright, Rötter, Nord & Syd......sen tittade vi väldigt mycket på OS & VM.....friidrott, storslalom, längdskidor.
anna_rispan
Ja vanliga Tv-serier. den där med Clare Danes och killen som spelade gitarr kanske?

En serie som utspelade sig på ett high school. en datanörd som hade typ dator i rocken, en sportnörd som ständigt gick i sin amerikanska fotbollsdräkt och slog alla. o så huvudpersonen. hetter han jeremy??????

Blossom!!

O den där stora afroamerikanska familjen.

Alf.

tusen program fanns det ju.
zaaritha
Polis- o deckarserier, som "Tredje skiftet", t ex.
Snöflinga
Fast jag tror ju att datorn har övertagit TV:ns roll rolleyes.gif För handen på hjärtat, hur många timmar/dag tillbringar du framför datorn confused.gif

Men nu var det ju i.of.s. inte det ,det handlade om 000.gif
Netha
CITAT (Snöflinga @ 15-12-2007, 22:38) *
Fast jag tror ju att datorn har övertagit TV:ns roll rolleyes.gif För handen på hjärtat, hur många timmar/dag tillbringar du framför datorn confused.gif

Men nu var det ju i.of.s. inte det ,det handlade om 000.gif

För min del har tiden minskat avsevärt ... ca 1 - 2 tim/dag max som numera ägnas till surfande.
Blir mest korta tittar och någon längre stund som jag stannar.
Berith
CITAT (Sailor Pluto @ 15-12-2007, 17:12) *
--- Kollade man ens lika mycket på tv innan hela doku-karusellen satte igång g.gif ?

Ja men det var ju då man tittade på TV! I alla fall jag. Då fanns det ju program varje dag att se, nu är det bara några i veckan som är värda att lägga ner tid på.

Robinson tittade jag på, och det var också den enda. Jo förresten, jag tittade på Farmen också. Inte varje gång tror jag, men ganska många avsnitt. Men dom två var nog dom enda. g.gif

Som sagt, det är inte många program i veckan som är värda sin tid. Och många gånger känns det som att dom som hittar på program tycker att vi tittare är så dumma så det behöver inte vara nån kvalitet på programmen längre, dummingarna sitter där ändå och glor. blink.gif

Träffade ett gäng häromdan för prat och god mat och alla ville se hur det gick i Bondetävlingen. Ok, jag fick väl också kolla då... Och det var precis så töntigt och intetsägande som jag misstänkt. slap.gif Neej tack, det var både första och sista programmet som jag såg. Och så kom gänget osökt in på Lets dance (en av bondarna skulle tydligen vara med där?) och det ser jag heller inte på. blink.gif

Idol kanske räknas som en dokusåpa? I år såg jag bara lite i början på antagningarna, tyckte att dom där två hopporna förstörde programmet så då fick det vara. nono.gif

Gud vad gnällig jag låter! biggrin.gif Men jag gillar program som fördriver tiden på ett positivt sätt eller hur jag ska säga, som en god bok eller en bra film kan göra. Eller bara ett intressant ämne, eller roliga personer, eller nåt som ger en aha-upplevelse.
*Stintan*
Oj nu blir det nästan en nostalgitripp men här är lite av det jag kommer ihåg just nu:

Bröderna Cartwright
Lilla huset på prärien
Onedinlinjen
Familjen Ashton
Hem till byn
Columbo
Törnfåglarna
Rasken
Rötter
Cosby
Monica M zon 4
Razzel och Kryzz gillade jag att kolla på!

Nu för tiden tycker jag inte det är nåt kul alls på tv. Kollar nåt nyhetsprogram varje dag men mycket mer blir det inte.
Eva-Helene
Halv sju och föregående/efterföljande (har ju bytt namn några gånger - Go kväll heter det nu) såg jag på då och ser jag på nu - om inte "surfandet" tar över! giggle.gif Lokala nyheterna, barnprogrammen såg jag på (hade småbarn hemma), Soap, Dallas, Night rider, m.m. m.m.
LadyG
Sen dokusåporna invaderade TV:n har jag nästan helt slutat kolla på 5:an med undantag för CSI. 3:an och 4:an tittar jag aldrig på. SVT tittade jag knappt på redan innan så där är det inte mycket förändring.

Det som hänt är att jag kollar på Eurosport när det är snooker och Discovery Channel eller National Geographics mer istället. Där slipper man trams, idiotier och tråkiga programledare.
Floppy
CITAT (anna_rispan @ 15-12-2007, 20:42) *
O den där stora afroamerikanska familjen.


Kan det vara Cosby du menar?
Berith
CITAT (Floppy @ 16-12-2007, 22:12) *
Kan det vara Cosby du menar?

Eller Rötter?
Kathy


Kika gärna i TV-Nostalgi-tråden, där finns det många gamla TV-program.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon