Full version: Båtsnack
Chamomille
Nu är båten upptagen och ser ut som ett stort snäckskal av alla havstulpaner. Dessutom en grönbrun smutsrand i vattenlinjen. Usch. Tips på hur man får bort eländet. Det sitter som berget. ranting.gif -cry-.gif Kan man använda bilrengöring? Eller speciell sak till båt?
Anma
Det finns ett jättebra medel, Star bite Boat bottom cleaner, som man sprayar på. Snäckorna försvinner lätt efter att sprayat med detta och kanske skarpat och borstat. smile.gif
Chamomille
Aha. Trodde inte att det fanns nåt medel mot tulpanerna. Vi provade med högtrycken men det hände ingenting. Tips på rengöringsmedel för hela båten? Har provat å få bort det gröna, men det sitter fast inne i porerna tamej 17... Bilrengöring? Törs man testa med det?
Anma
Jag brukar köpa rengörningsgrejer till just båt... Men det torde funka med bilrengörning också?
Ralf
När det gäller själva plasten ovanför vattenlinjem typ smutsrand o liknande då är Autosol ett utmärkt polermedel.
Pirum
Rejäl skrapa (av metall) och lite fosforsyra (sånt man gör rent toaletter med eller dricker i läsk), det brukar hjälpa. Fast det kanske man inte ska ha om man är rädd om båten. Vi har dock använt det flera år utan problem. Klorin har vi haft på också, med svamp. Autosol och annan polish kan funka men är enormt jobbigt, enligt min erfarenhet.



En typ sådan använder vi. Och bästa möjliga båtfärg.
Chamomille
Klorin kanske e bra. Just det där med Autosol har vi testat på smutsranden, men det enda som hände var att randen blev blank... rolleyes.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon