Hej alla glada !
Vi flyttade i somras till ett gammal fint hus, i köket står den. Ett halvt ton emaljerat gjutjärn i storlek av en Trabantkombi ... AGA-spisen. Denna pjäsernas pjäs vad gäller spisar!
Men, det är inte i tipp-topp skick och dessutom skall den eldas med koks vilket inte käns helt 'modärnt'.
Har hört massa info på omvägar, från "kompisars-kompisar" och diverse skrönor om att denna magnifika matlagningsutrustning/värmekälla skall gå att bygga om för att kunna eldas med ved eller annat träbränsle (typ pellets eller briketter). Ingen kan dock komma med nåt konkret så jag ställer några raka frågor till forumet :
Har ni några erfarenheter av AGA-spisen ? Kanske växt upp med en eller har en egen ?
Vet ni nån som kan renovera dessa monster ?
Har ni sett en som eldas med ved ?
M.m. ... berätta gärna allt ni vet om AGA-spisen. Den är så fantastiskt vacker och står där som en stor trygg 'stod' i köket ... men som sagt, den är kall.
Lite info och bilder om AGA-spisen