Tack för att ni tog er tid att svara. Jag vet att det finns en svensk försäljare på nätet, men sist jag var på Åhléns hälsokostavdelning (i Sthlm) så frågade jag en tjej som gav mig namnet på en liten hälsokostaffär på Söder, men jag har tappat min lapp. Frön kan man köpa på Weibulls, så det är absolut tillåtet. Och i hela Sydamerika är det ett alldeles normalt sötningsmedel, framför allt för drycker. Större delen av Asien används det också i, t. ex. Kina, som kalorifritt sötningsmedel utan påverkan på blodsockret. Så nog är det utprövat ordentligt i olika koncentrationer. Jag har sått, men plantorna är alltför ynkliga för utplantering, så jag hade tänkt gå till den där affären och se om de har lite mer info. Det får bli en annan gång. I USA finns det en hel liten steviarörelse för övrigt, det finns ett par amerikanska böcker om stevia och med recept, jag har en, men det är förvirrande med de olika graderna av koncentration osv, så jag skulle vilja prata med nån som har lite erfarenhet. I Europa är ju sötningsmedlet aspartam (och xylitol) tillåtet, men utanför Europa är aspartam ett mycket omdiskuterat sötningsmedel, som till och med är förbjudet i många länder. Nu menar jag inom livsmedelsindustrin. Saft- läsk- och sylttillverkare. Vad folk mixtrar med för föda i sina hem finns det väl ingen möjlighet att hålla koll på.
I alla fall, eftersom jag just är på väg till Stockholm så ville jag se om det möjligen var nån av er som visste. Tack för deltagandet. Vi kanske ska starta en steviatråd... Narkotika är det i alla fall inte, även om sockerberoendet nog kan vara likartat ett knark- eller nikotinberoende