|
krellus
15-05-2007, 11:01
Många kan inte njuta av en sommar utan att få grilla! Hur vill du grilla din korv/kött/kyckling eller andra smaskiga saker?
Fick köra med Annan variant Elgrillen fanns ju inte med!
Biggan_
15-05-2007, 11:13
CITAT (Berith @ 15-05-2007, 12:11) Fick köra med Annan variant Elgrillen fanns ju inte med! Just det!
CITAT (Biggan_ @ 15-05-2007, 12:13) Just det! Jaaa! och vi leder nästan!
Biggan_
15-05-2007, 11:34
Om vi grillar kött blir det på kolgrill i stugan och gasolgrill hemma.
Det mysigaset är att grilla korv över öppen eld.
Mmm, över öppen eld ska korv grillas...mums, mängder med aromatiska kolväteföreningar som dansar runt i gommen.
Fast kött gör sig ju bättre över en bädd av kol. Gärna kådsprakande barrträdskol...även om jag vet att den anses hålla lägre kvalitet så ger den bra känsla.
Gossen Ruda
15-05-2007, 16:26
Jag saknar ett annat val, ogrillning. För krångligt att grilla så såna griller håller jag inte på med. Möjligen kan det bli lite rostat bröd om jag eldar i öppna spisen på landet men det var några år sen.
ninnisky
15-05-2007, 17:28
Elgrill på landet och kolgrill i stan !
Monica M zon 4
15-05-2007, 17:45
Å här är en elgrillare till! Vi köpte en jättebra elgrill med hel stekhäll (som ett stort stekbord) på trädgårdsmässan i Stockholm tidigare i vår. Den är helt suverän. http://www.muurikka.se/ Elgrillen var helt ny i sortimentet så den är inte med på hemsidan än, vad jag kan se.
ninnisky
15-05-2007, 18:26
Tänk att vi har en gammal muurika stekhäll/stekbord på landet. Den köpte vi säkert för 25 år sedan och använt den på öppen eld utomhus. Funkar jättebra. Så kul att den finns i elvarianten - den måste jag absolut kolla in
CITAT (ninnisky @ 15-05-2007, 18:28) Elgrill på landet och kolgrill i stan ! Menar du inte tvärtom?
ninnisky
15-05-2007, 20:20
CITAT (Tezzla @ 15-05-2007, 18:06) Menar du inte tvärtom? Neee, elgrill pa landet och kolgrill i stan är helt riktigt. Landet ligger i naturskyddsområde, därför har vi valt elgrill där!
Jag byggde mig en eldstad ifjol där jag kan elda en brasa...eller rättare sagt två brasor..över den ena har jag grillgaller och på den andra en plåt som jag kan baka bröd på...sen har jag en kolgrill att ta till vid behov men det är inte lika roligt
Jag blev lite konfunderad över hur jag skulle svara. Frågeställningen var "Hur grillar du"? Och då var jag tvungen att fylla i "Gasol" för det är ju det jag har. Men sedan visade det sig att var det vad jag föredrog som jag egentligen skulle fylla i... Då blev det svårt. Därför att jag vill ha en el-grill av bra klass. Sedan blev det ju lätt när jag insåg att det inte ens fanns som alternativ. För svårt och för tidigt på morgonen tror jag.
Klassisk kolgrillning väljer jag, kanske inte den mest hälsosamma och praktiska grillningen - men den klart godaste!
krellus
16-05-2007, 07:33
Vi kolgrillar på landet men använder elgrill(iofs sällan) i stan.
Vi bor i hyresrätt så då blir det problem med att kolgrilla... ÄVEN om några inte förstår problemet med att kolgrilla på balkongen.
Japp, ni läste rätt... vi hade en i grannporten som kolgrillade så att det stod härliga till. Röken var minst sagt "kvävande" och jag behöver kanske inte nämna att den/de personerna inte längre bor kvar i huset.
Brandkåren var inte så glad...
gasolgrill !! tillåt mig storskratta !! en gasolgrill har ju överhuvudtagetintet med grillning att göra om man inte gillarmat med bensinsmak !! det finns 2 säått att grilla, antingen med kol eller bricketter !! allt annat har inte med grillning att göra !!!
CITAT (Gossen Ruda @ 15-05-2007, 17:26) Jag saknar ett annat val, ogrillning. För krångligt att grilla så såna griller håller jag inte på med. Dina ordvitsar är fantastiska! Men, håller med. Har aldrig begripit det där med grillning..
Jag svarade annan variant för vi grillar med ved. Kan väl kallas över öppen eld, men det är ju bara glöd kvar när vi börjar grilla! Har en hemmabyggd indian variant av elstad med stenar på stugan. Tänder på ett antal vedkabbar och fyller på vart efter med ny ved för att få en rejäl glödbädd. Grillningen startar ca två timmar senare. Gått om tid behöver man för att få den perfekta glödbädden. Men, Gott blir det, mycket bättre än med köpekol. Gott om tid har man där ute.
Har fällt så mycket trän att vi har gratisgrillning minst 20 år fram i tiden. Så det slösas med ved vid varje grillning.
Ophelia
17-05-2007, 10:55
Gud vad gott att grilla!!!! Jag föredrar att förkoka en del kött och sedan grilla och då vill jag ha med glace på. Gärna över öppen eld eller grillkol men gasol det går det med
för ett antal år sedan kom jag över 1 parti mesquito wood från usa i sverige. att köra det i grillen var en kulinarisk upplevelse. har man prövat det kan man slänga alla gasolgrillar lång väg ! gasolgrillar har för övrigt intet med matlagning eller grillning att göra !
CITAT (per d @ 17-05-2007, 18:38) gasolgrillar har för övrigt intet med matlagning eller grillning att göra ! Gasolgrillning är för mig inte äkta vara. Men matlagning är det ju! Gasol och elgrill är ju som grillpanna på spisen.
zaaritha
17-05-2007, 18:56
Använder briketter!
Att grilla i solnedgången vid en stenstrand är suuperhärligt!! Alltså över öppen eld! E jag hemma så blir det kolgrill. SaraB
det enda jag ser som negativt med kol och brikettgrillning är de fullständiga idioter som använder tändblock istället för tändvätska. dessa tändblock ryker och luktar som om ett näraliggande oljeraffinaderi var satt i brand.....förbjud dessa tändblock, de är en sanitär olägenhet utan dess like och använd tändvätska !!!
CITAT (krellus @ 15-05-2007, 12:01) Många kan inte njuta av en sommar utan att få grilla! Hur vill du grilla din korv/kött/kyckling eller andra smaskiga saker? Nu har jag tittat på den här tråden hur många gånger som helst utan att svarat, men hittar fortfarande inget bra svarsalternativ! Över " öppen eld" är det väl ingen som grillar . Enbart "kolgrillning" stämmer inte heller här . Men, om det är smaken av "grillad mat" man är ute efter, kan jag inte se hur man får det genom vare sig el eller gasol .....................men som vanligt är smaken som baken...............delad . Här blir det genom traditionell kol eller över vedeldad glöd Och självklart så njuter jag/vi av sommaren även utan grillad mat
krellus
21-05-2007, 15:08
CITAT (Anma @ 17-05-2007, 10:52) Jag svarade annan variant för vi grillar med ved. Kan väl kallas över öppen eld, men det är ju bara glöd kvar när vi börjar grilla! Har en hemmabyggd indian variant av elstad med stenar på stugan. Tänder på ett antal vedkabbar och fyller på vart efter med ny ved för att få en rejäl glödbädd. Grillningen startar ca två timmar senare. Gått om tid behöver man för att få den perfekta glödbädden. Men, Gott blir det, mycket bättre än med köpekol. Gott om tid har man där ute.
Har fällt så mycket trän att vi har gratisgrillning minst 20 år fram i tiden. Så det slösas med ved vid varje grillning. Skicka några kubik ved till mig. Det går åt nästa vinter...
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
|
|
|