caprifol
Oktober är normalt en underbar månad på Kreta. Soligt och lagom varmt och havet håller 23-24 grader.
Så inte förra veckan när vi upplevde något som närmast kan liknas vid en naturkatastrof.
Såväl djur som åtminstone en människa dog.
Enligt prognoser skulle det regna på tisdagen – hela dagen, vilket faktiskt är rätt ovanligt här. Natten till tisdagen började det – det bara vräkte ned och vinden hade tidvis orkanstyrka. Med dessa mycket höga berg och porösa bergart rasar sten ned på vägarna även vid ”normala” regn. Nu bildades riktiga skred av sten och jord. Vi satt inne och såg på ett hav som var kaffebrunt och där små fiskebåtar (förtöjda) sjönk. Granntantens kycklingar dränktes och på annat ställe spolades även lamm och killingarna ned i havet för att man inte hann/kunde få in dem. Detta fortsatte hela onsdagen. Då fick en engelsk turist i grannskapet nog av att sitta inne på hotellet och gav sig trots varningar ut i bil. Han behöver aldrig mer sitta inne på hotell…Bilen spolades ned och han omkom. Så fruktansvärt ledsamt och SÅ ONÖDIGT!

I slutet av veckan var det över – havet låg spegelblankt, solen strålade och längs stränderna låg högar av raserade strandcaféer m m, m m…
caprifol

Det ska stå "vikten av att lyssna på varningar" i rubriken
Susanna
Jag såg ett program igår om Vesuvius och framtida utbrott. Ett antal boende i Neapeltrakten intervjuvades och ett par uppgav att de inte skull lämna sina hem vid ett utbrott. Precis lika illa som att lämna huset när myndigheterna varnar för skyfall. Ibland undrar man hur folk tänker, tror de att de kan stå emot naturens krafter?

Kreta förresten, bor du där? Låter underbart!
caprifol
CITAT (Susanna @ 27-10-2006, 19:54)
Kreta förresten, bor du där? Låter underbart!

Nej, tyvärr - inte än - men har en lägenhet där och hoppas kunna vistas där långa perioder längre fram (när inte jobbar inkräktar så på fritiden).
För JA - det är helt underbart där om man inte är där under de heta sommarmånaderna.
Susanna
ja, att jobbet inkräktar på fritiden känner jag väl igen rolleyes.gif

Har varit en del på Kreta, det är en underbar ö, förhållandevis grön för att ligga så långt söderut. Har tidigare rest mycket i Grekland, men de senaste året har det blivit Italien istället.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon