Full version: revbensspjäll
Leia
Fick 1,6 kg av chefen igår. Har aldrig någonsinn tillagat revbensspjäll. Någon som har ett LÄTT och bra recept?
askar
Pensla med grillolja, salta på lite extra och sätt
i långpanna el annan ugnsfast form
i mitten av ugnen... 175 ° i ca 1,5 -2 tim.

Pensla gärna med grilloljan ett par ggr under stektiden.

Jag brukar ha folie i pannan... (lättdiskat) tongue.gif
Leia
Tack! det lät ju inte allt för svårt! biggrin.gif wub.gif
askar
CITAT (Leia @ 08-10-2006, 11:55)
Tack! det lät ju inte allt för svårt! biggrin.gif wub.gif

Jätteenkelt... och det sköter sig själv smile.gif

Det är inte ens nödvändigt att pensla under stektiden ...
om man "inte har tid"
Vi har tom åkt och hälsat på medan ugnen gjorde jobbet tongue.gif
Leia
Varför har jag inte provat denna maträtt tidigare? tongue.gif
askar
CITAT (Leia @ 08-10-2006, 12:03)
Varför har jag inte provat denna maträtt tidigare? tongue.gif

Visst var det väl tjocka revben du hade fått?

Dom tunna har kortare tillagningstid.
Leia
Har inte tittat så nog om jag ska vara ärlig, men visst såg de tjocka ut, det tycker jag nog när jag tänker efter...
Leia
Jo, tjocka och feta! tongue.gif smile.gif Jag gick och tittade...
askar
CITAT (Leia @ 08-10-2006, 12:07)
Har inte tittat så nog om jag ska vara ärlig, men visst såg de tjocka ut, det tycker jag nog när jag tänker efter...

Jamen då är det tjocka
dom tunna har ju bara millimeter med kött på benen.
KURT
Många kockar väljer numera att koka revbensspjällen innan de steks i ugnen, man får mörare kött då. Man kokar ca 1 h och steker sedan bara så att de får färg, se t ex

http://www.svd.se/dynamiskt/recept/did_11257342.asp
http://tv4.se/mat/recept/7661.html
birgitek
CITAT (askar @ 08-10-2006, 11:52)
Pensla med grillolja, salta på lite extra och sätt
i långpanna el annan ugnsfast form
i mitten av ugnen... 175 ° i ca 1,5 -2 tim.

Pensla gärna med grilloljan ett par ggr under stektiden.

Jag brukar ha folie i pannan... (lättdiskat) tongue.gif

man kan också blanda in en aning honung i grilloljan, blir kanongott.
Birgit Ek
askar
CITAT (birgitek @ 09-10-2006, 08:53)
man kan också blanda in en aning honung i grilloljan, blir kanongott.
Birgit Ek

Tänkte inte på det... eftersom jag köper CajP grillolja med honung
kan intyga att det blir supergott. smile.gif
Kakaduan
På TV4 har Leila lagat revben en gång. Vi provade receptet som finns där och som innebär att man kokar köttet innan man grillar/steker. Det blev mycket godare än det blir om man (som vi brukar) grillar eller steker direkt.

Kakaduan
KURT
CITAT (Kakaduan @ 09-10-2006, 10:28)
På TV4 har Leila lagat revben en gång. Vi provade receptet som finns där och som innebär att man kokar köttet innan man grillar/steker. Det blev mycket godare än det blir om man (som vi brukar) grillar eller steker direkt.

Kakaduan

Jag tror att många ugnsrecept med kött borde förändras, och håller på att göra det. Generellt sänks ugnstemperaturen (tillagningstiden ökar naturligtvis). Man undrar om inte många äldre recept är anpassade efter gamla vedspisar?

Numera ser man ofta ugnsrecept med temperaturer på 100-150 grader. Endel kockar jobbar t o m med vattenbad med temperaturer under 100 grader, fast man bör nog hålla sig över 70 grader. Även om endel vill tilaga t ex gåslever vid mycket låga temperaturer.
Bettson
Själv brukar jag använda smält smör, salt, peppar lite ingefära samt honung som grillolja.

Just smöret gör att det blir en annna smak än med olja.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon