Ja, ni har alldeles rätt
Direkt när jag hade skickat iväg förra svaret insåg jag att jag naturligtvis ska kräva att gubben kärnar ur chilisarna i fortsättningen
Det är ju iaf han som tömmer burken
Receptet hittade jag på AoT:s forum
men jag har justerat det litegrann
Sweet chili:
5 urkärnade chilifrukter
5 vitlöksklyftor
Finhackas (jag använde mixern)
Värm hacket i 150 g flytande honung (i en kastrull alltså)
Ta bort kastrullen från plattan, slå på 3 msk äppelcidervinäger och låt det svalna.
Häll upp i burk eller flaska och förvara i kylen.
Låt den stå ett dygn innan du smakar
Själv äter jag honungen, gubben äter rubbet
Redigerat för jag kom just ihåg att 1 msk av den här (med hacket alltså) är kanongott utrört i en hel burk Creme Fraiche.