netaave
Precis som om det vore något nytt!

"Personer som i genomsnitt per dag äter mat som innehåller mer än 5 gram transfetter bör se över sina kostvanor. Det rådet ger nu Livs­medelsverket. Samtidigt publicerar verket en lista på transfettinnehållet i ett hundratal livsmedel."


http://www2.unt.se/avd/1,1786,MC=1-AV_ID=4...=499387,00.html
KURT
Det har ju varit mycket uppmärksamhet kring transfetter sedan Danmark infört maxgränser för transfetter (max 2%). Däremot är det ju konstigt att inte media frågat sig varför just Danmark skyddar konsumenterna på detta sätt, man kan ju inte påstå att Danmark i något annat fall framstår som ett föregångsland när det gäller konsumethälsa!

Men orsaken till transfettförbudet i Danmark är nog snarast att de använder hälsoskälet som ett sätt att införa handelsbegränsningar på billigt importerat vegetabiliskt fett, som konkurrerar med den inhemska rapsoljan! Transfetterna görs oftast av palmolja, den har annars egenskaper som inte gör den lika lämpad i livsmedel.

Så på sätt och vis så kan man anta att transfetterna används som ett skäl för bojkott, de liknar därmed muhammed teckningarna!
*Stintan*
Här finns mycket att läsa för den som är intresserad.
http://www.gunnarlindgren.com/
netaave
Fler upplysningar på

http://www.slv.se
Pirum
Synd att det ska vara så mycket onödigt i maten sad.gif Man kan ju inte ens köpa vanligt bröd utan att få en massa skumma saker på köpet. Fast nu har ju flera stora brödfabriker slutat med transfetter tydligen.

Hur som helst, alltid rabiata Konsumenter i Samverkan har ett suveränt nyhetsbrev där man kan få sådan här info smile.gif

http://www.konsumentsamverkan.se/
andersen
Livsmedelsverket är ett tamt verk, dom har inget "stake" det är för mycket bör i stället för skall, dom sitter i knäna på tillvärkare och politiker vilket är helt åt h-vete.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon