|
...och kikade ner i frysdisken. Hör och häpna, gissa vad jag fann där? Jo, zebrastek, strutsstek..................och fryst skallorm!!!!! Den kostade 1 099kr/kilot. Kan tillägga att jag inte köpte någon skallerorm.
*Felix matte*
10-05-2006, 09:31
känner jag. ... ICA i Piteå säljer.... Recept bl.a skallerorm!
Hannele
10-05-2006, 09:39
CITAT (Scrollan @ 10-05-2006, 10:26) Jo, zebrastek, strutsstek..................och fryst skallorm!!!!! :wacko: :wacko: :wacko: Och buffelkött. Fryst krokodilkött såg jag också... köpte inte.
kristerh
10-05-2006, 09:55
Finns det någon som äter skallerorm eller någon av de andra "delikatesserna" krister
Caprice
10-05-2006, 10:26
Låter som det är ett utmärkt alternativ att köpa till dem som tjatar på att få komma över på middag...
Hannele
10-05-2006, 10:47
CITAT (kristerh @ 10-05-2006, 10:55) Finns det någon som äter skallerorm eller någon av de andra "delikatesserna" krister I Kina är det husmanskost. Jag har ätit hjärna, gôrgott. I England äter de njurar, hjärta, lever...
I Frankrike gillar dom ju sniglar och grodor ... i Sverige finns det tom. dom som äter sötvattenskräftor ... torkade maneter har jag sett i en "kinesaffär". Den chilenska markfågelspindeln lär vara en delikatess ...
... det är nog mest kultur och vana som avgör vad som är "äckligt" och vad som är "smakligt".
Jag har ätit strutsfile två gånger. Säger bara: Oxfilé, släng dig i väggen! Det var sååå mört och GOTT !! Och väldigt dyrt tyvärr
Whiskuchi
10-05-2006, 16:11
CITAT (kristerh @ 10-05-2006, 10:55) Finns det någon som äter skallerorm eller någon av de andra "delikatesserna" krister Tja, kött som kött... eller? Själv är jag vegetarian sen över tio år.
Kött som kött, tja, som att säga "frukt som frukt" när man jämför vete och blåstång
fandolin
10-05-2006, 19:14
Instämmer med föregående talare! Kött som kött. (urk!)
fandolin
10-05-2006, 19:15
nåja, näst föregående då.
Zebra ska tydligen vara betydligt mörare och godare än älgfilé medan orm ligger mer åt kycklinghållet i konsistens och smak. Krokodil är jag mer skeptisk till, ödlor tenderar att vara sega och alla rovdjur smakar underligt. Betydligt vettigare att äta zebra än ruttnande fisk, grillad spindel eller rå sälögon imho
Whiskuchi
10-05-2006, 20:01
CITAT (Pirum @ 10-05-2006, 20:14) Kött som kött, tja, som att säga "frukt som frukt" när man jämför vete och blåstång Inte smakmässigt, mer att jag förbryllas över att man kan förfasa sig över att vissa djur äts, medan andra djur äts slentrianmässigt.
Ha, jo, ja, men det beror lite på varför man förfasas. En del förfasas ju över att man i andra länder äter katter och hundar, som här ses mest som familjemedlemmar närapå. Andra förfasas över att man i Europa äter gris och häst. Och någon vill inte äta "Bambi", men svullar glatt i sig kyckling som levt på ett halvt A4-ark. Den tredje ratar djur, men äter gärna förgiftade grönsaker eller säd från åkrar där fåglar, harpaltar och rådjurskid fått sätta livet till i skördetröskorna, för att inte tala om alla möss, råttor och fåglar som dör i skyddet av sädesslag. När det gäller kött lägger jag inga moraliska eller etiska värderingar i att jag helst vill undvikla katter, ödlor, skalbaggar etc. Jag tror helt enkelt inte att det är gott...
CITAT (Gurkan @ 10-05-2006, 12:13) i Sverige finns det tom. dom som äter sötvattenskräftor En dum fråga: Är det något fel på att äta dem? Det har jag gjort i alla tider. Vilka kräftor skulle man annars äta?
Havskräftor är väl både billigare och godare Iaf billigare än svenska insjökräftor. Samt är miljövänligare än importerade sötvattenskräftor, och uppmuntrar inte till inplantering av amerikanska signalkräftor i svenska flodkräftvatten (vilket man uppmuntrar om man köper signalkräftor). (Fast det där med smak är såklart en...smaksak. Jag är väl partisk såsom västkustbo, och undrar varför tidningarna så ofta recenserar 15 sorters djupfrysta sötvattenskräftor varje år men så sällan ens nämner havskräftor)
CITAT (Ewa L @ 11-05-2006, 07:37) CITAT (Gurkan @ 10-05-2006, 12:13) i Sverige finns det tom. dom som äter sötvattenskräftor En dum fråga: Är det något fel på att äta dem? Det har jag gjort i alla tider. Vilka kräftor skulle man annars äta? Nä, det är väl inget fel på att äta dem ... det var bara ett exempel på djur som kan uppfattas som groteska att äta för såna som inte är vana vid det. I klass med grodor, ormar, sniglar, spindlar och annat med många eller inga ben ... När jag bodde i Göteborg rynkade folk på näsan och undrade hur folk kunde äta "sumpkräftor"/"dykräftor" ... där var det enbart havskräftor som var gångbart.
Hannele
11-05-2006, 13:41
CITAT (Ewa L @ 11-05-2006, 07:37) CITAT (Gurkan @ 10-05-2006, 12:13) i Sverige finns det tom. dom som äter sötvattenskräftor En dum fråga: Är det något fel på att äta dem? Det har jag gjort i alla tider. Det var lite humör i det svaret, le lite.. Det är inget fel i att äta något; varken orm, krokodiler, struts, sniglar eller grodor.
CITAT (Pirum @ 10-05-2006, 21:07) Ha, jo, ja, men det beror lite på varför man förfasas. En del förfasas ju över att man i andra länder äter katter och hundar, som här ses mest som familjemedlemmar närapå. Andra förfasas över att man i Europa äter gris och häst. Och någon vill inte äta "Bambi", men svullar glatt i sig kyckling som levt på ett halvt A4-ark. Den tredje ratar djur, men äter gärna förgiftade grönsaker eller säd från åkrar där fåglar, harpaltar och rådjurskid fått sätta livet till i skördetröskorna, för att inte tala om alla möss, råttor och fåglar som dör i skyddet av sädesslag. När det gäller kött lägger jag inga moraliska eller etiska värderingar i att jag helst vill undvikla katter, ödlor, skalbaggar etc. Jag tror helt enkelt inte att det är gott... Att hund och katt äts i vissa länder är väl en sak. Det som upprör mest är hur de får leva medan de lever och *hur de avlivas* När man medvetet avlivar så plågsamt som möjligt för att köttet ska innehålla maximalt med adrenalin - ja då är något mycket, mycket fel
zaaritha
12-05-2006, 22:25
Eva L o Pirum: Barnsligt av mej--men se´n jag fick veta att kräftor o gråsuggor hör till samma släkte, så ----brrrrr! Men; jag gillade inte kräftor innan dess-heller; åt bara för att alla vänner samlades till kräftskiva..........
Hannele
12-05-2006, 23:16
CITAT (zaaritha @ 12-05-2006, 23:25) Eva L o Pirum: Barnsligt av mej--men se´n jag fick veta att kräftor o gråsuggor hör till samma släkte, så ----brrrrr! Vaddå, människor och grisar har nog fler gemensamma drag...
CITAT (Hannele @ 13-05-2006, 01:16) Vaddå, människor och grisar har nog fler gemensamma drag... :wacko: Ja, i alla fall vissa människor. Se så, inte prata ont om grisarna nu.
gammelnalle
13-05-2006, 21:16
men BLODPLASMA och märg .. DET går bra att stoppa i sig...
(finns i princip i ALLA hotdogs...)
själv äter jag (numera) t.o.m. PÖLSA!!!
b
Ophelia
13-05-2006, 21:33
CITAT (Pirum @ 10-05-2006, 21:07) jag helst vill undvikla katter, ödlor, skalbaggar etc. Jag tror helt enkelt inte att det är gott... Av någon konstig anledning håller jag nog med dig där
mayababy
13-05-2006, 22:45
Har ätit krokodil ett flertal gånger när jag rest i australien och det var fantastiskt gott!! Tro det eller ej så är det ljust mört kött som påminner lite om kyckling! Håller oxå med om att struts är supergott, väldigt mört och gott! Finns faktiskt en hel del uppfödare av struts här i Sverige, bla. har vi handlat på en gård på Öland, tror den heter Marsjö strutsgård.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
|
|
|