paugusts
Har sett en annons om Rhododendronbuskar, de är uppgrävda redan, men är det något att satsa på? Bor i zon1 utanför Göteborg.
Kort sagt, skall jag köpa dessa, billigt, ??
mvh
Peter
josohl
Ja, varför inte, det beror ju kanske på hur billigt billigt är dock? Det är ju förstås en risk att alla inte klarar sig... Det är plusgrader ute igen och rhododentron brukar vara tåliga för flyttar. Om de har stått uppgrävda länge är det nog mer riskabelt än om de nyss togs upp. Det är nog bra att täcka marken under dem med rejäla mängder löv (dock inte lönn-löv enligt proffsen eftersom de lär bli en kladdig massa) så att rötterna är något skyddade mot barfrost under vintern. Och de kan nog behöva passas med vatten vid torrperioder under nästa vår och sommar.
Vi flyttade 15 (!) rhododendron i början av juli förra året och det var många som sade att det aldrig skulle gå. Men trots att förra sommaren var jättevarm och torr i augusti när vi var bortresta, och att en del välte (!) i stormen Gudrun i vintras har de klarat sig fint och blommade i somras och skjuter nu massa skott.
Alpiner i Halmstad
Är plantorna uppgrävda med en väl tilltagen jordklump, bör det gå bra. Är plantorna däremot uppdragna tycker jag att Du bör avstå.
M.v.h. Bernt
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon