Full version: Blir så upprörd!
Kakaduan
I dagens tidningar kan man läsa om invandraren som tröttnade på bilinbrott. Han sov i bilen och hoppade fram när en ung missbrukare försökte bryta sig in med kniv. Biltjuven gjorde motstånd men blev kvarhållen tills polisen kom. Nu står ju ord mot ord - men missbrukaren hävdar att han blev misshandlad och att kniven inte var hans varpå han blir frisläppt. Killen som grep honom får betala skadestånd och får dessutom inte stanna i Sverige!

Sådant här blir till roliga historier som folk tvivlar på är sanna om man berättar dem utomlands. Något är fel i det här landet!

Kakaduan
Betty
Jag förmodar att missbrukaren var vit, helsvensk... sad.gif

Det är helsjukt vilket enormt invandrarmotstånd som finns i det här landet. Sett på nyheterna bara under de senaste dagarna hur invandrare nekas både jobb och bostäder... skrämmande och pinsamt att sen se hur de ansvariga försöker bortförklara sig... mad.gif
LadyG
Det var iofs ett vittne som hävdade att den tilltänkta inbrottstjuven blev misshandlad. Dessutom hade han ingen rätt att försöka gripa inbrottstjuven, eftersom han "bara" gjorde inbrott vid tillfället (dvs inbrottstjuven begick hemfridsbrott enlig lagtexten).

Man får göra envarsgripande om man vet vad man håller på med. För det första skall gärningsmannen begå ett brott som ger fängelse, t.ex. misshandel, stöld, skadegörelse och olaga hot. Dessutom måste man ta gärningsmannen på bar gärning, flyende fot eller om vederbörande är efterlyst, d.v.s. anhållen eller häktad för brott.

Det är svårt att veta vilka brott som ger fängelse, men man kan säga att det är nästan alla förutom sex stycken: Olaga tvång, hemfridsbrott, förolämpning, förtal, åverkan och även förargelseväckande beteende. Dessa brott ger inte fängelse, vilket ej är grund till någon envarsgripande. Är man osäker så är det fria istället för att fälla som gäller, ta kontakt med polisen istället.

Skulle du gripa en person som ej har gjort något brott där fängelse finns med i straffskalan så har du själv gjort ett brott, olaga frihetsberövande som kan ge fängelse.

Visst har vi ett underligt system i det här landet, där människor som försöker skydda sin egendom kan bli dömda för det? Svensk lag är inte ett dugg rättvis, det har jag sagt förut om detta bara bevisar att jag har rätt.
mad.gif
Gillan
Ja, det är helt otroligt hut det får gå till.
Man får ju skämmas wacko.gif
/Evgeni
*Felix matte*
Upprörande är det mad.gif och hela veckan har vi på teve fått se och höra hur invandrare diskrimineras. Fy sjutton vad många falska människor som inte ens skäms fast de konfronteras med hemligt inspelade band. Usch och FY!!! mad.gif
KURT
Det klagas mycket på lagar och domstolar. Men många gånger (inte minst i detta fall) är det polisen och åklagaren som gör dåliga jobb. Åklagarna har många gånger mycket dålig fantasi när det gäller att hitta åtalspunkter, och polisen gör många gånger mycket dåliga utredningar.

Den senaste tiden har det t ex klagats på att domarna för rattfylleri varit alltför lindriga. Men hur tillämpar polisen sina resurser?

Bilnycklarna tas sällan från rattfulla

Poliser åtalas för blåsfusk
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon