CITAT (vitlöken @ 21-03-2003, 17:08)
Har två enorma myntabuskar i min trädgård som växer så det knakar!
Vill gärna använda denna underbara doftande ört i maten.Har hittat ett recept på myntaglass,men vill ha fler ideer!
Tack på förhand!
Hej
Testa att gå in på www.tasteline.com och sök på mynta finner du en del tips.
Gott till grillat:
Tabouleth
250 g couscous eller bulgurvete
0,5 l vatten (lätt saltat)
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
1 st citron
2 st tomat
½-1 gurka
1 dl färsk mynta
1 dl persilja (eller efter smak)
Koka upp vatten , en pressad vitlöksklyfta, olivolja och ca 1/4 dl saft från en pressad citron. Häll den vätskan över cous-cous grynen och låt dem svälla ca 15 minuter. Skär grönsakerna i små tärningar och blanda dem och myntan med couscousen. Salladen är god både varm och kall. [B]