KarinP
Vid vårt nya hus finns det två halvstora hästkastanjer planterade vid grindhålet. I somras kom det killar från Vattenfall och sågade ur ett "jack" ur den ena trädkronan för att den var för nära en elkabel och bägge träden börjar bli i högsta laget.
Min fråga är nu om, hur och när jag skulle kunna beskära ner dessa höga rankiga träd och få en lägre, vidare krona. Är det möjligt utan att träden dör?
/KarinP
KURT
Man kan "styra" växten på träd genom att grena ur , och också begränsa höjden på så sätt. Men har de redan blivit alltför höga så fungerar det inte att "klippa ner". Överhuvudtaget så skall man ta det försiktigt med att såga bort alltför tjocka grenar.
Cilla
Kastanjer gillar inte att bli beskurna, men det finns exempel på proffsigt utförda jobb med både kronglesning och reducering av kastanj. Som med alla andra växter som man vill hålla i en annan storlek än de är genetiskt styrda att bli, kan man inte göra en reducering en gång. Man måste följa upp med fortsatta beskärningar.

Kastanj ska inte beskäras på våren utan i juli, augusti, september. Vill du få en lyckad reducering på en kastanj är det bäst att ta hjälp av en arborist.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon