Full version: Märkligt forum
andersen
Hej. Alla forumsmedlemmar!

Tycker att forumet är bra förutom när vi pratar om gifter/droger då blir vi ovänner med varandra, jag kan förstå att det finns någon eller några som blir upprörda på mitt sätt att formulera mej, och det ber jag om ursäkt för det är inte meningen att vi ska vara som hund och katt här!


Så här kommer det förlåt Copycat, Åke och andra.

Så till det som jag tycker är märkligt och som jag kanske åxå har fel i, när man odla på sin lott eller tomt så har jag väldigt svårt att förstå att det finns folk som vill andvända gifter i huvudtaget har alltid trot att när man är en hobby odlare så borde det vara samma sak som att odla giftfritt.
Gossen Ruda
Jag förstår att du har ett starkt intresse i saken men när du mer eller mindre anklagar andra för att vara miljöbovar trampar du in på privat område. Var och en skall få göra som han eller hon vill utan påhopp. Under förutsättning att det inte påverkar omgivningen men då krävs det ordentliga bevis för att det skulle vara fallet just där.
TeliaNet
vad då för gifter?
har jag missat nåt?
Gossen Ruda
Tydligen. laugh.gif Titta under Ogräs och skadedjur, Ogräsmedel. Det hettar till här så fort Roundup nämns
andersen
Roundup? i min egen tråd åxå, ja ja ska hålla mej lugn rolleyes.gif
TeliaNet
ja vi ska ju bekämpa användningen av sådant, men det värsta är på den lokala soptippen.
Copycat
Tack Andersen ! Där ser du, till och med du har ju lite humor. wub.gif
Fenja
Ja, Andersen, det här var väl verkligen på sin plats... synd bara, med tanke på hur mycket trovärdigare det hade blivit utan, att du var tvungen att lägga till den där sista lilla brasklappen i "ursäkten".
Du ska få ett gott råd, om vi utgår ifrån att ditt syfte med alla inlägg är att förmå alla att odla giftfritt och att värna om moder natur: Det första du måste åstadkomma, för att uppnå detta, är att människor tycker att det skulle kännas TREVLIGT att göra detta! Det enda du åstadkommer med att idiotförklara din omgivning är, i bästa fall, att folk slår dövörat till. Tänk "trevligt" tio gånger innan du ens petar på tangentbordet i fortsättningen, så ska du se att du vinner både mer gehör och större respekt för ditt argumenterande. För, i princip, kan jag och säkert andra, skriva under på din grundinställning rörande odling. Du framställer det bara så frånstötande.
Mvh
Fenja
Posse
Jag brukar uppskatta praktiskt taget allt som andersen skriver. smile.gif

Men jag tycker att kommentarer om något som utspelas inom en viss tråd, ska skrivas i resp tråd!
Siri
Jag kan också uppskatta det andersen skriver.Det är viktigt med medvetenhet kring dessa saker och det är inte trevligt och kan aldrig bli riktigt trevligt att vi förpestar miljön, (på tal om vad du sa Fenja) Och det är aldrig roligt att höra att man gör det, för det gör vi alla mer eller mindre.Dt stör oss atthöra hemska saker.

Men jag håller med om att det ska användas en trevlig ton mot varandra och att inte försöka slå argument i huvudet på varandra. Jag har också tänkt på det när det gäller andersens inlägg. Men handen på hjärtat, det gäller mer än andersen!
Så fram för respekt och lyssnade!Och så får man bara acceptera ibland att man tycker olika.
Fenja
Om det nu ens var möjligt att tolka det jag skrev som att jag tycker att kemikalier och gifter är trevligt, så vill jag härmed förtydliga: Man vinner mycket mer (gehör, respons, engagemang, medkänsla etc.) genom att uttrycka sig trevligt och få människor att tycka att det vore trevligt att göra som man föreslår. Istället för att skriva folk på näsan att de gör fel, eller är miljöbovar.
Suck!
Fenja
alex
CITAT (andersen @ 04-05-2004, 05:20)
Hej. Alla forumsmedlemmar!

Tycker att forumet är bra förutom när vi pratar om gifter/droger då blir vi ovänner med varandra, jag kan förstå att det finns någon eller några som blir upprörda på mitt sätt att formulera mej, och det ber jag om ursäkt för det är inte meningen att vi ska vara som hund och katt här!


Så här kommer det förlåt Copycat, Åke och andra.

Så till det som jag tycker är märkligt och som jag kanske åxå har fel i, när man odla på sin lott eller tomt så har jag väldigt svårt att förstå att det finns folk som vill andvända gifter i huvudtaget har alltid trot att när man är en hobby odlare så borde det vara samma sak som att odla giftfritt.

Jag håller inte med om att vi blir ovänner med varandra bara för att vi har olika åsikter, så är det i alla fall inte för mig. tongue.gif
birgitek
Jag måste medge att dina inlägg retar mej ibland, Andersen. För mej verkar det som om du har oerhört svårt att acceptera andra åsikter än dina egna (kanske tolkar jag fel) och jag blir störd när någon tror sej inneha den enda verkliga sanningen. Jag tror nämligen att det finns många sanningar och många olika men ändå lika rätta åsikter.
Men inte skulle jag säga att vi är ovänner för jag tycker att debatt och olika åsikter är kul och stimulerande, däremot tycker jag illa om att bli betraktad som en sämre eller mindre god människa för att jag har andra åsikter och en annan livstil än du.
MimE
CITAT (birgitek @ 04-05-2004, 21:53)
Jag måste medge att dina inlägg retar mej ibland, Andersen. För mej verkar det som om du har oerhört svårt att acceptera andra åsikter än dina egna (kanske tolkar jag fel) och jag blir störd när någon tror sej inneha den enda verkliga sanningen.

Om vi tänker efter så är det inte bara Andersen som har svårt att ta till sig andras synpunkter, eller hur?

Kanske dags att rannsaka oss själva...
Och den som är oskyldig kastar första stenen. wink.gif

/Mimmi
Siri
Nej, Fenja, jag förstår förstås att du inte tycker att kemikalier är trevligt!

Och om du ser i mitt inlägg så håller jag ju med dig om att det är viktigt att uttrycka sig på ett trevligt sätt. Vad jag menar är att det blir aldrig trevligt att prata om miljöföstöring, ämnet i sig är inget upplyftande, men viktigt tycker jag att det är.
Fenja
Siri, vi är nog överens och du har rätt i att det är viktigt att prata om miljöförstöring hur trist än ämnet är i sig själv.
Men när man ger sig på en reumatisk, förtidspensionerad kvinna som på grund av fysisk oförmåga vill använda Round Up i en rabatt på sin egen tomt på det sätt Andersen gjorde så är det ingen diskussion utan mera likt pennalism och sådant hör inte hemma här. Eller för den delen någonstans heller.
Mvh
Fenja
andersen
Fenja Jag skrev den här tråden pga att jag vill att vi ska vara vänner här på forumet.

Så måste du ha missat att jag arbetar fackligt och har över 25år som facklig förtroendeman har haft uppdrag utomlands och har ett brinnande intresse för rättvise frågor. Och är det någon som värnar om dom svaga i samhället så är det jag, sitter med i alla möjliga föreningar bla inom skolans omr, är oerhörd agagerad förenings människa.


Så jag blir väldigt lessen över dom raderna som du skrev.

Mvh Andersen
Fenja
Andersen, jag ser mig inte som din ovän och jag har svårt att föra debatt här eller på annat forum, på ett personligt plan. Det betyder att jag mycket väl skulle kunna tänka mig att sätta mig och dricka kaffe med dig och diskutera petunior direkt efter att vi avslutat sakfrågan, om du förstår. Jag tycker att du nu och då kommer med både intressanta och informativa länkar och hänvisningar.
Men jag tycker också att du emellanåt trampar på i ullstrumporna alldeles uppåt väggarna. Du tenderar att göra debatten till en personlig vendetta, du går på gränsen till personangrepp och du strör ogrundade beskyllningar omkring dig. Du gjorde Copycat mycket ledsen, vilket bland annat framgår tydligt på tråden på Support. I det fallet gjorde du verkligen en höna av en fjäder. Att dessutom ge sig till att fortsätta debattera på ett personligt plan via PM är under all kritik. Med din gedigna fackliga bakgrund borde du besitta en mycket bättre "förhandlingsteknik" är vad du uppvisat i detta.
Jag hoppas att du kan försöka förstå, för det är inte meningen att göra dig väldigt ledsen. Men du mäste inse att även den här sidan av saken, som jag tar upp, existerar i lika hög grad som ditt engagemang för giftfri odling.
Det jag säger har alltså ingenting med din person att göra, utan handlar enbart om det du gett uttryck åt om rörande Round Up-debatten. Du är säkert en lika bra människa som någon annan här.
Mvh
Fenja
andersen
Fenja. Det låter bra tycker jag.

Mvh Andersen.
Fenja
Japp, frid!!
Fenja
Copycat
Ska det inte vara fred? tongue.gif
myskmadra
Egentligen ett underbart forum det här där man söker sig tillbaka till varandra efter en tid av konflikt! Är trädgårdmänniskor så vettiga överlag och vill söka samförstånd?
Jag har inte varit ute på särskilt många forum/chattar men den här är bäst hittills - inte bara för att ämnet lockar.
Odlingshälsningar! smile.gif
(är numera hellre utomhus än framför "burken")
Sollan
CITAT (myskmadra @ 05-05-2004, 19:44)
Egentligen ett underbart forum det här där man söker sig tillbaka till varandra efter en tid av konflikt! Är trädgårdmänniskor så vettiga överlag och vill söka samförstånd?

Jo men visst! Vi har ju så mycket som förenar; gröna fingrar, skit under naglarna och ogräs i rabatterna....
/sollan
Fenja
Man brukar väl säga: Fridens liljor broder, eller något i den stilen, Copycat?
Mvh
Fenja
Copycat
Tänk om Andersen är en syster då? tongue.gif Jag tyckte i alla fall att "fred" på den här tråden passade. Eller hur? rolleyes.gif wub.gif
Sollan
Föreslår fredslilja....
Betty
laugh.gif Om ni hade varit indianer så hade det passat att röka fredspipa nu... sleep.gif

F-låt, kunde inte hålla mig, skojjade bara...rolleyes.gif biggrin.gif tongue.gif
andersen
Copycat Jag är en broder så min bild stämmer inte, jag har min fru på bilden laugh.gif ja fred är ett bra namn på tråden.
adrian
åsså heter det inte "fredspipa" för den delen heller... tongue.gif tongue.gif

Den indianska pipan heter chanumpa cha= trä numpa=2 (syftar på att den är 2 delad)

Piphuvudet tillverkades bla av Catlingit, efter George catlin som bl.a var en konstnär som reste runt i amerika för länge sedan och nedtecknade samt illustrerade väldigt mycket om indianernas liv och historia.

De vita hittade på en massa felaktiga namn på det mesta som rörde indianerna.

Ordet squaw som ni säkert har hört, vad betyder det tro?
inte kvinna eller indianska...utan syftar på det kvinnliga könsorganet...

(tänkte bara tala om det för jag har hållit på med Indiansk religion, språk och hantverk en hel del...)

sleep.gif
Betty
Tack för upplysningen, det där hade jag ingen aaaning om! biggrin.gif
Härligt forum det här, man lär sig nåt nytt hela tiden! tongue.gif
Berith
CITAT (adrian @ 06-05-2004, 09:35)
numpa=2 (syftar på att den är 2 delad)

unsure.gif

rumpa heter väl det tvådelade?
adrian
laugh.gif tongue.gif rolleyes.gif smile.gif
Där fick du till det....
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon