Full version: Ullungsrönn Dodong
Jemahe-Zon5
Hej!
Har tre Dodonger planterade mot tomtgräns. Haft dem i 5 år alla tre. Likstora vid planteringen. Två har vuxit bra men den tredje är nu betydligt mindre än de andra och har sprucken bark längs stammen. Den lever och ser fö inte ledsen ut. Har troligen mindre plats för rötterna åt ena hållet pga en stor stenhälla i marken utanför vår tomt. Funderar på att plantera den på annat ställe nu. Tror ni det är möjligt att få den att trivas och må gott efter omplantering även om barken ser ut så?
Nåt vi ska tänka på?
/Maria
Huggorm
En sak är säker, den mår inte bra där den står nu. De korta kvistarna tyder på att den nätt och jämnt överlever, och det beror nog inte på skadan i barken. Någonting i marken är inte bra, antingen saknas näring eller vatten eller något annat. Flyttar du den till en plats där den kan få det den behöver kan den säkert hämta sig. Men det är fel årstid för sånt nu när sommaren står för dörren. Det skulle ha varit gjort för minst en månad sedan.
Jemahe-Zon5
Värt att försöka sig på en flytt då. Här i Umeå har vi fortfarande fläckar av snö kvar på gården så sommaren är inte riktigt på gång än. Kanske hinner den landa på sin nya plats innan värmen drar in?!
Huggorm
Du bör nog göra det idag i såna fall, inte vänta längre smile.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon