Irene_L
19-12-2012, 20:48
I kväll har jag kokat knäck. I år provade jag att koka den i teflon stekpannan. Jag fick det tipset från TV. Åhhh så bra det gick och så fort det gick. Det tog bara 25-30 minuter att få knäcken färdig:
[attachment=73996:kn_ck_kok.jpg]
Överst knäck-koket i stekpannan, under den färdiga knäcken.
Det här receptet har jag på knäcken:
50 g ( 3/4 dl) sötmandel
1,5 msk smör / margarin
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1,5 dl grädde
Skålla, skala och hacka mandeln.
Blanda smör, socker, sirap och grädde i tjockbottnad kastrull. Jag tog i år stekpannan.
Koka och rör tills en droppe smet i kallt vatten kan formas till en kula.
Blanda i mandeln och häll upp i formarna.
Låt stelna på sval plats.
Njuuuut!!!
Tack för tipset!
Jag brukar inte laga knäck men i år ska det bli av!
kerstin z5-6
19-12-2012, 21:14
? vad kokade du i förr då
Kokar alltid knäck o kola i stekpannan
Irene_L
19-12-2012, 21:17
Jag har alltid kokat knäck i kastull och det har då tagit mycket längre tid att få klar knäcken.
CITAT (Irene_L @ 19-12-2012, 22:17)
Jag har alltid kokat knäck i kastull och det har då tagit mycket längre tid att få klar knäcken.
Ja men samma här så det var ju ett jättebra tips, det tackar jag för :-)!
säger bara, micron! Oslagbart. Snabbt. lätt.
Irene_L
19-12-2012, 23:34
Jag har testat micron ett annat år men då tycker jag knäcken blev "grynig" på nåt sätt.
-----------
(ändrade stavfel)
ok, det har jag inte tänkt på så kan det säkert vara, men inget passande