Full version: Ett toppen-tips!
Irene_L
I kväll har jag kokat knäck. I år provade jag att koka den i teflon stekpannan. Jag fick det tipset från TV. Åhhh så bra det gick och så fort det gick. Det tog bara 25-30 minuter att få knäcken färdig:

[attachment=73996:kn_ck_kok.jpg]
Överst knäck-koket i stekpannan, under den färdiga knäcken.

Det här receptet har jag på knäcken:
50 g ( 3/4 dl) sötmandel
1,5 msk smör / margarin
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1,5 dl grädde

Skålla, skala och hacka mandeln.
Blanda smör, socker, sirap och grädde i tjockbottnad kastrull. Jag tog i år stekpannan.
Koka och rör tills en droppe smet i kallt vatten kan formas till en kula.
Blanda i mandeln och häll upp i formarna.
Låt stelna på sval plats.

Njuuuut!!!
Lokan
Tack för tipset! happy.gif Jag brukar inte laga knäck men i år ska det bli av!
kerstin z5-6
? vad kokade du i förr då smile.gif Kokar alltid knäck o kola i stekpannan smile.gif
Irene_L
Jag har alltid kokat knäck i kastull och det har då tagit mycket längre tid att få klar knäcken.
Iren
CITAT (Irene_L @ 19-12-2012, 22:17) *
Jag har alltid kokat knäck i kastull och det har då tagit mycket längre tid att få klar knäcken.



Ja men samma här så det var ju ett jättebra tips, det tackar jag för :-)!
Wilmer
säger bara, micron! Oslagbart. Snabbt. lätt.
Irene_L
Jag har testat micron ett annat år men då tycker jag knäcken blev "grynig" på nåt sätt.

-----------
(ändrade stavfel)
Wilmer
ok, det har jag inte tänkt på så kan det säkert vara, men inget passande tummenupp.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon