Vinterflickan
Hej!

Jag & sambon har äntligen "fått tummen ur" och påbörjat vår altan som går runt husknuten, mot söder till. Från ca 11-12 på sommaren är det sol där, plus eftermiddagssol. Nu skulle vi vilja sätta en mellanstor buske vid trappornas kanter, men det är där skon klämmer... Jag är absolut ingen fena på buskar!

Jag har tidigare tyckt att hortensian Annabelle är jättefin, men jag misstänker att vår tomt är för torr för den?
Dessvärre har vi nog Rocknebys torraste tomt och eftersom jag har alla andra rosor, perenner & klematis att vattna redan nu vill jag inte ta på mig mer som måste vattnas jätteofta utan vill hellre välja nått som kan trivas med dom naturliga förutsättningarna som finns där.

Har mätt med tummaträet och mellan 1-1,30 m är lagom höjd. Helst hade jag velat ha nått som blommar under så lång period som möjligt och helst i vitt, men färgen är egentligen inte superviktig. Tar jättegärna emot förslag!

Har själv funderat på om tex bondpioneer skulle trivas på en torr, solig plats? Det jag vet är att jag absolut inte vill ha tex ölandstok eller liknande (tycker de är hemskt fula tyvärr!

Tacksam för alla tips jag kan få!
Alexander-VG-zon3
Någon som är långblommande vet jag inte. Men dessa buskar tål torka efter etablering (i början behöver dom vatten).

Ginst alla arter/sorter, frilandshibiskus, perukbuske, perovskia, skäggbuske, vresros, buddleja, prakttamarisk, rosentamarisk
Cilla
Bra förslag (fast min erfarenhet är att perukbusken behöver lite mer än snustorrt), spireor klarar också torka och finns ju i många varianter. Höga gräs kanske också kan vara en variant, nu finns mängder av sorter i handeln. Kerria är också torktålig.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon