Sollan
Jaha, dags för ny undran...
Jag sådde trumpetblomma för någon vecka sedan, hälften kom upp och jag ställde dem då svalt och ljust. Och där står de och trampar, taniga eländiga stackare som inte verkar fatta att de ska bli...kraftigare. Finns det någon chans för dem? Jag kan inte plantera om dem just nu, då dör de väl, ynkpellarna
Ipomoean sådde jag också, de kom upp efter 2 dagar i stället för 10-14 dagar som det står på fröpåsarna. Så nu står de där, kraftiga och fina. Undrar när jag ska toppa dem och om jag ska ställa dem svalt. Fina blad förresten, ser ut som små fjärilar (ett bladpar).
/sollan
Eva i Skåne
Trumpetblomma har jag samma erfarenhet av. Jag har sått flera år, men det har blivit tunna små plantor som jag kasserat efter en tid. I år har jag gjort ett sista försök (hade några fröer kvar) sen blir det inte fler gånger om jag inte lyckas över förväntan denna gången. De står under belysning, men det har inte hänt något på flera veckor. Mitt tålamod är inte oändligt, men kanske är det det man ska ha unsure.gif .
Sollan
Dålig grobarhet var det också, inte ens hälften har kommit upp... Jag ger dem 2 veckor till har de inte hostat upp sig till dess så får de ge plats för annat..../sollan
belle
Jag har den erfarenheten att man bör vänta lite längre med att så trumpetblomma. Förut sådde jag också i feb.-mars men för 2 år sen sådde jag dem i april och likaså förra året och det blev mycket bättre. Fick jättefina plantor!!!! smile.gif Prova att så nya.
Petran
Mina trumpetisar är också jättetaniga, hoppas ändå det ordnar till sig. sad.gif
Eva i Skåne
"hosta upp sig" - jag blir full i skratt laugh.gif , men är beredd att instämma.
Kanske man ska vänta en månad till och så några till, men sen åker påsen i soporna.
Ti bee
Instämmer med Belle! Vänta lite med att så trumpetblommorna, eller ja...så nya lite senare. De verkar älska sol och ljus så de trivs inget vidare nu i mars tror jag.
Sådde i 2 omgångar förra året, den första sådden blev så tanig att jag gav upp, den andra var det däremot fart i.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon