Jag odlar grönkål för första gången i mitt liv.
Det har artat sig, och den smakar bra.
Nu ser jag att den undre delen av stammen, där det satt blad som vissnat och jag har tagit bort, är full av nya små skott.
Är det något att hoppas på?
Vintern känns långt borta här, så det kanske kan växa till sig.
Ja visst, man brukar även på våren kunna äta färska skott av grönkål, jag tror det brukar kallas spirkål (tror det även funkar på huvudkål, man skär av huvudet, men kan få nya skott vid rotbasen om man lämnar kvar den). Nyttigt är det ju också, och praktiskt att slippa frysa in och greja. Jag har tre stora stånd i landet, och flera småskott vid rotbasarna.
Pröva fint, fint strimlad grönkål med en dressing på rinnande grädde, lite socker, en smula vinäger, salt peppar. Hyvla parmesan över och hacka några valnötter och lägg på. Men kålen måste verkligen vara finstrimlad, och dressingen dressas fint ... mums!