Full version: Pioner + tidningar?!
sagani
Jag har ett problem... whistling.gif Jag har grävt ur all silverax, höstflox och annat som jag inte vill ha mer ur en stor, rund rabatt. Hade nu tänkt sätta fem pioner där, ev med daggkåpor runt dem (någon som har tips på annan snygg växt som kan stå som snyggt stöd till pionerna?!).
Problemet är att jag vill täcka för ogräs (har grävt ur ca 25 cm nu), så jag tänkte lägga tidningar i botten, sedan fylla på med lite gödsel samt ny fin blomjord. Tror ni det går, eller ska jag skära ur tidningen just där jag sätter pion-plantorna?? Jag vill ju absolut inte fördärva för de stackarna rolleyes.gif
Tacksam för all hjälp!!!!!!
thanks.gif
ingrids
Om jag förstått dig rätt att pionerna skulle hamna i ett jordlager som är 25 cm sedan tidningar så håller jag nog med dig om att det kan bli för grund grop. Blåblommande sibirisk iris kan bli ett fint komplement.
sagani
Men är det ok om jag gör hål i tidningarna precis där jag sätter pionerna då? Hur lång tid tar det för tidningarna att multna bort?
Frågar en massa, men jag har aldrig använt tidningar i rabatt tidigare, men tänkte det skulle vara ett bra sätt att få bort allt ogräs ;-)
Tack för tipset om irisen!!!!
sagani
Förresten, klarar daggkåporna resp irisen ett planteringsdjup på 25 cm eller ska jag göra hål även för dem??
karinc
Iris ska iaf planteras ytligt så för dem räcker det gott och väl.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon