Jag har tröttnat på att svära över kirskålen som invaderat mina rabatter, istället så tänker jag äta upp den.
Om man steker kirskålen några minuter i lite olivolja och sedan strör över lite flingsalt så har man ett supergott tillbehör till både kött och fisk. och dessutom så utomordentligt lättodlad!
Gita
merlin68
08-05-2011, 18:41
Ja jättegod och diskret i smaken. Här äts det mycket kirskål i paj, soppa, wok, stuvad, mycket småskuren i blandade sallader och familjens favorit kirskåls-coleslaw. Helt klart en finfin och nyttig växt
Lena i Torslanda
08-05-2011, 18:45
Ja lättodlad och tacksam på alla sätt. Om någon vill testa så har jag gott om plantor att dela med mig av. Kanske på Tradera, där kan man ju sälja det mesta!
Men den är faktiskt riktigt god!
merlin68
08-05-2011, 18:57
Hittade ett recept på kirskåls-pesto. Det ska testas inom kort
http://www.rawfoodrecept.com/2010/05/kirsk...roddar-och.html
Christa
08-05-2011, 19:00
Jag har provat kokt kirskål två gånger men jag tycket inte om det. Tyckte smaken var stark och dominerande. Har trott att de kanske skall vara spädare när man äter dom. Är det så?
merlin68
08-05-2011, 19:03
Stämmer späda blad smakar bara mild med pyttelite kålarom. Äldre blad kan vara lite skarpa i smaken en aning peppriga. Själv gillar jag det men smaken är ju som .....
Huggorm
08-05-2011, 19:19
Duger väll som hönsmat, eller kanske kaninmat
Jag har använt kirskål i maten, tycker inte om det. Men mitt krig mot det i trädgården börjar lida mot sitt slut hoppas jag. Ett enstaka blad har visat sig i år, direkt anfallet med roundup (förlåt, men jag gav upp alla andra metoder då de var lönlösa)
Huggorm
08-05-2011, 21:11
Jag ryckte upp ett kirskålblad som kom i en plantering jag anlade i höstas. Det visade sig att jag fått med en 3cm lång rotbit i jorden, det räckte för att det skulle ta sig igen
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.