CITAT (evelina @ 28-11-2010, 14:11)
Dom flesta affärer kan man ju köpa oliver i lösvikt dom är stora goda och ej salta. Dom flesta på burk tycker jag smakar BLÄ.
Är det genomgående att de i lösvikt är mindre salta eller är det någon speciell typ av oliver? Har ett svagt minne av att de där stora gröna i lösvikt inte var så salta men det var länge sedan jag köpte dom.
CITAT (Markus_H @ 28-11-2010, 13:07)
Speciellt billiga oliver tycker jag ä väldigt salta. Grekiska oliver brukar vara mjölksyrade och salta, vet inte om de har lägre salthalt då mjölksyran även konserverar? Jag hörde på tv att det var jättenyttigt att äta mycket oliver i sin kost för att få i sig bra fetter men att saltlagen gör att man kan få i sig 2-3 ggr mer salt än man borde inta vid ett mål. Man kan ju skölja av lagen lagen och lägga upp oliverna i e skål och inte servera dom direkt från burken så blir man av med lite salt.
Det visste jag inte att de grekiska är mjölksyrade. Är alla det eller någon speciellt sort? Jag har köpt calamataoliver många gånger men jag har inte känt på smaken att de varit mjölksyrade. Om alla calamatoliver är det så kanske man inte märker det eftersom man inte vet om något annat.