Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ynglande växt i vardagsrummet

Bryophyllum scandens

Vill du ha en lättskött, skojig och särpräglad krukväxt ska du skaffa en 'Kalahari Survivor'® som "föder levande ungar".

En exotisk hälsning från Madagaskar
Bryophyllum scandens (B. beauverdii) är en särpräglad slingerväxt som upptäcktes under en expedition på Madagaskar där den växer vilt. Den finns dessutom i Sydafrika. Den är nära besläktad med de populära krukväxterna livsblad (Bryophyllum daigremontianum) och smalt livsblad (Bryophyllum delagoënse) och den "föder levande ungar" precis som dem.

Bryophyllum scandens sitter "ungarna" parvis ute på spetsen på de linjeformiga, saftiga bladen som är krokiga, så att växten kan klänga sig fast på sin väg genom buskarna och uppåt mot ljuset. Det engelska populärnamnet "False Hoya" (oäkta porslinsblomma) passar bra på växten eftersom den påminner ganska mycket om smalbladig porslinsblomma som det är lätt att förväxla den med ända tills den får "ungar".

'Kalahari Survivor'®...
...är en Bryophyllum scandens som har utvecklats av ett danskt trädgårdsmästeri och produceras på båge med en diameter på 45 cm i 12 cm kruka. Det gör att det är lätt att linda rankorna runt den stora bågen allteftersom de växer. Om du har lust kan du ta bort bågen försiktigt och linda växten runt ett stativ eller upp i en spaljé. Rankorna kan bli upp till fem meter långa.

'Kalahari Survivor'® ställer inte särskilt höga krav. Den trivs bäst på en ljus plats. Ju mer ljus den får, desto mörkare blir bladen. De kan bli bordeaux-gröna. När det gäller vattning och gödning ska du vara mycket återhållsam - framförallt på vinter då den inte ska ha någon gödning alls och det definitivt ska snålas med vattningen.


Bryophyllum scandens

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB