Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Weibulls tipsar!

Nu är tiden inne att ge växterna i din trädgård lite hjälp på traven. En extra gödselgiva tidigt på våren gör underverk i trädgården. Grönsakslandet frodas, blomsterrabatterna prunkar och gräset grönskar.

Från Weibull Trädgård AB

Hitta rätt i gödningsdjungeln och få din trädgård att grönska!

Det finns mängder av olika sorters gödningsmedel och det är inte alltid så lätt att hitta rätt. Ta en titt på våra rekommendationer och välj ut det som passar dig och din trädgård bäst.

FÖR GRÄSMATTAN

Börja våren med:
MOSS- kombinerat mossmedel och gräsmattegödsel. Göder din gräsmatta samtidigt som den innehåller ett mossmedel som bekämpar mossan. Den höga kvävehalten hjälper snabbt till att läka mosskadade fläckar. Komplettera gärna med stödsådd i de kala fläckarna.

Maj-juli
KOMBI- kombinerat ogräsmedel och gräsmattegödsel. Genom Kombiproduktens dubbelverkande funktion får du både en grönskande gräsmatta och en effektiv ogräsbekämpning. Kombi tar tom bort djuprotat ogräs som maskrosor, klöver och veronika. Viktigt att tänka på att marktemperaturen är över 15 grader för en effektiv ogräsbekämpning. Sprid ut när ogräset är i god tillväxt.

Juni och augusti
SUPER GRAMINO - gräsmattegödsel, långtidsverkande. Det bästa gödselmedlet för din gräsmatta! Innehåller en unik blandning med långtidsverkande kväve vilket ger en jämn grönska över hela säsongen. Använder du Super Gramino räcker det att du gödslar hälften så ofta som vanligt.

FÖR TRÄDGÅRDEN

CHRYSAN - allround gödselmedlet för hela trädgården.
Ett bra gödselmedel som passar både den lilla och den stora trädgården. Den ger både en snabb och långvarig näringsverkan. Finns i både i pellets och mjölform beroende på hur man vill sprida ut det. I rabatter myllas mjölformen ned och till gräset sprids den lättast ut i sin pelletsform med hjälp av spridarvagn.

FÖR GRÖNSAKSLANDET OCH RABATTEN

NATURGÖDSEL

Vill du ge dina trädgårdsväxter en naturlig giva skall du prova ett naturgödselmedel. Tänk på att dessa tar lång tid på sig att verka eftersom näringen frigörs långsamt och att det därför är viktigt att få ut gödseln i rabatter och grönsaksland i god tid på våren.

EFFEKT KOGÖDSEL- naturgödsel
Weibulls kogödsel består av organiskt fullgödsel som förstärkts med konstgödsel. Blanda ner det i jorden och använd som grundgödsling i rabatter och grönsaksland.

HÖNSGÖDSEL - naturgödsel, ekologiskt
Passar bra som grundgödsling till alla växter på våren. Det är ett ogräsfritt, organiskt fullgödsel som även fungerar bra som jordförbättringsmedel och innehåller gott om mikroämnen.

SPECIALGÖDSELMEDEL
Weibulls har ett brett sortiment av olika specialgödsel för att man skall kunna tillgodose olika växters näringsbehov optimalt. Man kan bland annat kompletteringsgödsla rosor och rhododendron med gödsel anpassade för just dessa växt typer. Till kökslandet kan du välja på två olika ekologiska alternativ, Benmjöl och Blodmjöl.

Nedan följer en lista på några av Weibulls specialgödsel:

 • Potatisgödsel
 • Rosgödsel
 • Rhododendrongödsel
 • Benmjöl
 • Blodmjöl

  TILLBEHÖR OCH HJÄLPMEDEL

  SPRIDARVAGN- spridare för gödning.
  En kraftig och robust vagn som kan stå själv vid påfyllnad och är ställbar till de flesta gödselmedel. Utmärkt hjälpmedel för en snabb och smidig spridning av gödning till gräsmattan.

  HANDY GREEN

  • gödningsspridare för handen.
   Är ergonomiskt utformad och har en låg vikt. Sprider upp till 2,5 m. Är ett smidigt hjälpmedel vid gödningsspridningen.

  REKTANGULÄRSPRIDARE

  • kombinerad gödning- och vattenspridare.
   En smidig produkt där du kombinerar vattningen med ett vattenlösligt gödningsmedel. På så sätt får växterna snabbt tillgång till näringen och vattnet.


MOSS- kombinerat mossmedel och gräsmattegödsel.


KOMBI- kombinerat ogräsmedel och gräsmattegödsel.


SUPER GRAMINO - gräsmattegödsel, långtidsverkande.


CHRYSAN - allround gödselmedlet för hela trädgården.


SPRIDARVAGN- spridare för gödning.


HANDY GREEN - gödningsspridare för handen.


REKTANGULÄRSPRIDARE - kombinerad gödning- och vattenspridare.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB