Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vit julstjärna till advent

Röd julstjärna var länge julblomman framför alla. Den är fortfarande en av de främsta spridarna av julstämning men med färger från vitt och crème till rosa har julstjärnan klivit fram som en riktig adventsblomma.

Av Katarina Kihlberg

Jag vandrade in i favoritblomsterbutiken och la fram ett påstående om att julstjärnan väl inte är så stor redan till advent? Men jo, minsann, det är den visst det! Till advent är det i första hand de vita och crèmefärgade julstjärnorna som fyller våra krukor, korgar och fat.

− Vi startar mycket tidigare nu med att fixa med blommorna inför julen. Kring advent är det mer vitt än rött som gäller, får jag berättat för mig i butiken.

De vita julstjärnorna är snygga mot naturmaterial, bruna färger och guldiga toner. Tre tillsammans eller en stor flergrenad julstjärna, i exempelvis en korg, är mycket dekorativt.

Minijulstjärnor är kul! Ställ många vita eller crèmefärgade tillsammans på ett fat eller gör ett snyggt arrangemang med blockljus inför första advent. Pynta med kottar, grenar, kulor eller annat som du gillar.

Så här sköter du julstjärnan

Se till så att julstjärnan packas in varsamt i omslagspapper innan den lämnar butiken. Den är mycket känslig både mot kyla och vind. Låt inte julstjärnan ligga i en kall bil utan transportera hem den direkt. Ställ julstjärnan ljust, gärna soligt men skugga lätt i ett söderfönster. Låt aldrig temperaturen understiga15°. Håll jorden lätt fuktig, vattna med ljummet vatten.

Läs mer om pyssel i advent

Inför advent Enkelt och snyggt adventstips! Ljus adventskrans Röd adventskrans

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB