Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Visste du att

Den engelska pelargonen i många engelskspråkiga länder kallas för "regal pelargoniums"? Många av de engelska pelargonerna kom nämligen ursprungligen från Englands kungliga växthus i Sandringham.

Från Blomsterfrämjandet

När växten sedan kom till Nordamerika, 1786, kom den där att kallas för "Martha Washington geraniums". Man tyckte nämligen att landets egna första dam, Martha Washington, var minst lika regal som Englands drottning. Båda namnen används fortfarande för växten.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Nu är verkligen rätt tid att smycka hemmet med engelska pelargoner. Visst går det att övervintra dem, men engelska pelargoner är egentligen typiska säsongsväxter och det är också det som är en del av charmen med dem, att de inte finns tillgängliga under hela året. Det gäller alltså att njuta av dem nu när det är säsong.

Visste du också att släktnamnet Narcissus är hämtat från den grekiska mytologin? Den bildsköne ynglingen Narcissus förälskade sig i sin egen spegelbild och när han inte kunde fånga bilden blev han så förtvivlad att han tog sitt liv. Gudarna förvandlade honom därefter till en blomma, narcissen.

Engelsk pelargon, Pelargonium x domesticum.

Idag odlas i hög grad engelska pelargoner från sortimentet Aristo. Blommor ur detta sortiment blir kompakta, utvecklas tidigt och tål transporter bra.

Påsklilja, Narcissus pseudonarcissus.

Påskliljan är en lökväxt som i vilt tillstånd blommar i april till maj, beroende på sort. Färdigdriven påsklilja i kruka finns att köpa för inomhusbruk i mars och april månad.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB