Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vildvin & honungsros

En lummig trädgård, täppa eller balkong är härligt och kanske lite enklare att få till än man kan tro. Rätt sorts klätterväxter kan enkelt förvandla den tråkigaste fasad till ett vackert blickfång!

Av Sylvia Svensson

Vildvin och honungsros

#klätterväxter för gröna rum#

Text: Sanna Töringe
Bilder: Helene Toresdotter

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Semic 2013, ISBN 9789155259105

Växter uppåt väggarna är ett sätt att få det lummigt och grönskande även på mindre ytor. Sådana växter tar inte så mycket plats i rabatten men skapar mycket volym upptill och kan användas för att klä pergolor och uteplatser, dölja en ful fasad eller gömma ett gammalt äppelträd. Klätterväxter passar överallt, bara du väljer rätt sort. Många går också bra att odla i kruka på balkongen och uteplatsen. Odlar du på höjden får du plats med mer och blomprakten finns i ögonhöjd.

I boken Vildvin & honungsros med undertiteln klätterväxter för gröna rum berättar Sanna Töringe inspirerande om alla tänkbara klättrande och slingrande växter. Det finns en passande klätterväxt för alla typer av trädgårdar och även för balkonger. Boken innehåller beskrivningar på ett antal klättrande växter, både ettåriga och perenner. Vissa odlas främst för blommornas skull, andra har fina blad och odlas för den frodiga grönskan. Det finns även ätbara klättrare för den som vill odla köksväxter på en liten yta.

Med klätterväxter får du avskildhet och grönska i trädgården utan att det behövs så mycket markyta. Luktärter kan täcka staketet och bilda pergolor, den doftar härligt och ger underbara buketter utan att egentligen ta upp något utrymme. En berså att leka i eller en hemlig vrå till barnen får du av slingrande rosenbönor. Klätterväxter kan bli både väggar och tak och bilda både koja och palats.

Boken, som är fylld med otroligt vackra bilder, ger praktiska planteringsråd, skötselanvisningar och zonangivelser, liksom vägledning till vilka klättrare som passar för olika miljöer och ändamål.

Vildvin & honungsros - klätterväxter för gröna rum kom ut i handeln i mitten av mars 2013.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB