Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Viktigt om bocktörne!

Bär är rika på vitaminer och antioxidanter, vilket har uppmärksammats mycket på senare år. Vi odlar egna bär på friland och i kruka och njuter av goda skördar, stora som små. Bocktörne eller gojibär är det senaste inom bärtrenden och går utmärkt att odla i kruka. Tyvärr har det förekommit motstridiga uppgifter här på Odla.nu om huruvida bären är giftiga eller inte. **Ett förtydligande känns viktigt!**

Av Katarina Kihlberg

Det finns gott om information om att bocktörne, ofta kallat gojibär, är giftigt. Även här på Odla.nu har vi informerat om detta. Jag läste på Giftinformationen för att få adekvat och aktuell information:

På Giftinformationen står att läsa:

Bocktörne Lycium barbarum Bären är ofarliga. Säljs ofta torkade som ”goji-bär”. Förgiftningar genom förtäring av själva växten är inte kända hos människa. Åtgärd: Om stor mängd växtdelar förtärts, kontrollera risken hos Giftinformationscentralen.

Eftersom punkten "Åtgärd" fanns med, som kan tyda på att det trots allt kan förekomma förgiftning av bocktörne, valde jag att ringa Giftinformationen. Jag fick då bekräftat att bären är helt ogiftiga. Vad gäller blad och övriga växtdelar så finns fall av förgiftning hos djur som har betat stora mängder plantmaterial. Dock finns inga rapporter om förgiftning hos människor.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB