Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Växttrender 2005

Det är dags för vårstädning bland traditionerna. Det behövs nytt liv i rummen och växter är det billigaste sättet att få en färgglad förnyelse av hemmet.

Från Floradania

Spring Clean

Det finns massor av härliga färger i den ena av vårens två trender. Solgult och äppelgrönt har hämtats från det gamla vår- och trädgårdstemat som präglas av trevnad och romantik. Fast traditionerna utsätts för respektlösa experiment.

Det naturliga blandas med syntetiska överraskningar. Därför ingår färgad plast och färgat gummi i alla former i Spring Clean-temat - för att inte tala om ytterkrukor i färgad, genomskinlig eller matt plast och glas. Och många exemplar har samlats till en helhet. Antingen planterade i grupp eller placerade på rad med pinnar eller andra detaljer som förenar dekorationen i en helhet. En skulptur som markerar sig i rummet.

Old is New

Det är gamla bekanta i ny skrud som kännetecknar den andra av vårens trender. Välkända former och material. Växter och nostalgi från mormors finrum. Det handlar om igenkännande - men det trygga och igenkännliga har tolkats på ett nytt sätt som överraskar.

Det kan vara tolkningar som nästan snuddar vid det bisarra. Det är här vi hittar växter som har friserats av "växtfrisören" som har gått hårt fram med saxen. Kanske åtskilliga "nakna" växter utan kruka eller växter som tillsatts några grova detaljer som kontrast till deras naturliga och förfinade utseende. Återigen handlar det om att skapa skulpturer med hjälp av en koncentration av växter. Många små växter i stora vaser och på fat eller som bundna dekorationer som slingrar fram på bordet eller i fönsterkarmen.

Future Shock

När sommaren kommer är det dags att ställa in sig på en trend full av överraskningar och provokationer. Det gäller både färgsammansättningarna och formkombinationerna. Grundfärgerna är chockrosa, lysande röd och syntetisk gul som tillsammans med växternas gröna nyanser skapar ett samspel med de organiska formerna som är kännetecknande för den här trendens växtskulpturer.

Det är här växterna staplas hämningslöst ovanpå varandra i genomskinliga glasvaser. Även sprayfärg är ett viktigt dekorationsmedel i trenden när pinnar, gräs och stora blad ska skapa kontraster till det naturliga. Och trenden från våren lever kvar: växterna står inte ensamma - de uppträder i mängder.

Sub Silence

Så bjuder sommarens andra trend på mer lugn och fördjupning. Den har fått namnet Sub Silence och hämtar sin inspiration i vattnet och den meditativa effekt vatten ger. Därför kommer Sub Silence framförallt att slå igenom i badrummet. Som en oas då man leker med växter i vatten.

Mängder av växter, vars jord har spolats av så att rötterna blir en del av dekorationen, arrangerade i stillastående, destillerat vatten i skålar och kar i klart, mjölkvitt eller färgat glas i skira färger (destillerat vatten lämnar inte kalkränder på glaset). Svala ljusa och djupa blå nyanser - kombinerade med en touche av sand och silver - ger den här trenden ett fräscht, modernt och transparent uttryck.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB