Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Växtskydd i trädgård

  • Om växtsjukdomar och skadedjur.

    Så här års drabbas många av ovälkomna gäster i trädgården. Och drabbas man inte av skadedjur får förstås växterna någon sjukdom i stället. Som tur är finns det en bok som tar upp de problemen. Växtskydd i trädgård är på över 300 sidor och tar upp allehanda skadedjur och växtsjukdomar. Oavsett vad man drabbas av finns det förmodligen med i boken.

    Boken inleds med några kapitel som tar upp allmänna växtskyddsbegrepp, skadedjur, växtsjukdomar, andra sorters skador, naturliga fiender och åtgärder. Vid beskrivningen av skadedjuren och sjukdomarna ges förslag på lämpliga åtgärder. Tyvärr är i bland de föreslagna åtgärderna få och väl kortfattade, t.ex. för sniglar, sorkar och mullvadar som orsakar stora skador. Å andra sidan finns det ingen åtgärd som är riktigt effektiv mot dessa skadedjur.

    Efter de inledande kapitlen tas alla trädgårdens växter upp och för varje växt kan man läsa om vilka skadedjur och sjukdomar som just den växten kan drabbas av. Dessutom föreslås förstås lämpliga åtgärder. Något som inte framgår av titeln är att även sjukdomar och skadedjur som drabbar krukväxter och snittblommor tas upp i ett kapitel, vilket säkert intresserar många.


Växtskydd i trädgård
  Titel:
Växtskydd i trädgård
Författare:
Maj-Lis Pettersson
Ingrid Åkesson
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Natur och Kultur
LTs Förlag
Utgivningsår:
1998
ISBN:
9127346226

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB