Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Växthuset - en grön dröm!

Från Vansta trädgård kommer denna berättelse om en växthusdröm som gick i uppfyllelse. Njut av bilderna och hämta inspiration till dina egna tankar och drömmar kring ett växthus!

Växthusinspiration från Vansta trädgård

Bland våra första kunder fanns två riktiga trädgårdsälskare med en underbar anläggning i Billdal utanför Göteborg. Björns morfar var stadsträdgårdsmästare i Göteborg och att både Björn och Lena har gröna fingrar syns lång väg på deras urmysiga och välskötta trädgård.

För den som verkligen vill leva med sitt trädgårdsintresse många år framåt är alla investeringar viktiga, allt från växter till vattenslangar. Ett växthus är förstås extra viktigt och Björn och Lena visste från början vad de ville ha.

Obs! Klicka på pilen ovanför bildenför att se övriga bilder.

Ett nära växthus!

Placeringen blev näst intill det som man i England kallar lean to, alltså ett hus som är anslutet till annan fastighet mot gavel eller del av långsida. Björn och Lena placerade sitt växthus mycket nära men fortfarande med en liten smitväg mellan huskropparna. Därför kan man lätt som en plätt kan man slinka ner till växthuset via verandadörren. De båda husen bidrar till att skapa en intim rumskänsla och när jag är på besök serveras kaffet vid det blå trädgårdsbordet som är placerat på den nya lilla ”gården”.

Golvet i det gröna växthuset är lagt med det handgjorda markteglet ”Ruta” som ger ett lugnt och varmt intryck. I kallbänkarna utanför odlas bladpersilja och sallad och andra mjuka örter väl skyddade för väder och djur.

Fakta om växthuset

• Namn och modell: Hartley Botanic,'Victorian Lodge'. • Tegel 'Pastorale' till grundmur. • Handslaget tegel 'Ruta' som golv. • Kallbänkar, odlingsbord och skuggardiner.

#Läs mer#

Stilrent växthus Naturnära växthus i cederträ Vansta trädgård

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB