Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Växthuset - det lustfyllda rummet

Växthuset blir vad du gör det till, oavsett om du vill ha ett ställe för dina sommarväxter att övervintra på, om du vill odla spännande, tropiska växter eller om du bara önskar dig en vrå där du kan koppla av i en korgstol.

Växthuset - det lustfyllda rummet

Av Marie Åberg Secher Foto: Fredrik Persson ICA Bokförlag 2012, ISBN 978-91-534-3831-1

Marie har arbetat med växthuset i 30 år, så hon är mycket lämpad att skriva en sådan här växthusbok som både är vacker, rolig och klok.

"Växthusodlandet fyller dina händer, ditt hjärta och din hjärna - kort sagt hela dig". Så vackert säger Marie om odlandet i växthuset.

Hur du än tänker använda ditt växthus är det mycket att tänka på innan köpet. Vilken storlek på växthus ska du köpa? Ska det vara trä eller aluminium – lackerat eller olackerat? Ska det vara fristående, byggt på mur eller ihop med boningshuset? Var i trädgården ska växthuset placeras? Hur gör man grunden? Hur vattnar man? Jord och sådd? Är ventilation, skuggväv och tillskottsvärme ett måste? Vad är egentligen skillnaden mellan kallväxthus och varmväxthus? Hur ska ventilationsluckan placeras?

Svaren på alla dessa frågor och en hel del annat finner du i den här boken. Du får också veta hur du bäst odlar vin, vad du kan göra med dina skördade tomater och mycket mer.

Även den vane växthusodlaren hittar svar på frågor om t.ex. biologisk bekämpning och elinstallationer.

Växthus finns för alla smaker och plånböcker. Det kan bli en högst personlig plats – både vad gäller urval av växter och tillbehör och hur man väljer att använda växthuset.

De vackra bilderna är tagna av Fredrik Persson.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB